Genieten van drumband en orkest in GC De Kluize Scheldewindeke

DDL scheldewindeke lente concert fanfare (7)

Scheldewindeke, 08/05/2017 –  De Koninklijke Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’ organiseerde met succes een Lenteconcert in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. Dankzij het groot engagement van het bestuur van de Scheldewindeekse muziekvereniging is het optreden van de drumband en het orkest uitgegroeid tot een heel genietbaar concert. ‘Voor God en Vlaanderland’ slaat subtiele wegen in en blijft grote uitdagingen aangaan. (Reporter 17, foto’s DDL)  

DDL scheldewindeke lente concert fanfare (3)

De onbevangenheid waarmee de drumband en het orkest van KMV ‘Voor God en Vlaanderland’ spelen, waarin ze zich kunnen bewijzen, is een troef die niet alleen de muzikanten optilt, maar die ook blijkbaar bij het publiek aanspreken. Tegelijk is het streven naar perfectie kenmerkend voor de zorg die de dirigenten Andreas Keppens en Wim Van Volsem aan de drumband en het orkest besteden, de ernst die op de repetities heerst en uiteindelijk voor het niveau dat men ambieert. Een pluim voor de dirigenten Andreas Keppens, Wim Van Volsem en voor alle muzikanten.

DDL scheldewindeke lente concert fanfare (4)

De ervaring van de dirigenten combineert uitstekend met de concentratie en de musiceervreugde waarmee de muzikanten telkens aan een beter resultaat werken. Het publiek beleefde veel plezier aan het Lenteconcert. De drumband startte sterk met ‘Showmars’. Naarmate het concert vorderde zou de bewondering alleen maar toenemen. ‘Do re mi’ en ‘Swingin’ Safari & Happy Trompetter’ blijven aanslaan. Na de pauze waagde het orkest van ‘Voor God en Vlaanderland’ zich aan een groots opgezet concert met tal van moeilijke nummers. Van ‘Laura tot Blue Rock’, het klonk allemaal prachtig, en dat vond ook het publiek. De programmatie bleek een schot in de roos.

DDL scheldewindeke lente concert fanfare (5)

De muziekliefhebbers laten watertanden, daar is de muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’ ten volle in geslaagd. Veel bewondering voor de dirigenten Andreas Keppens en Wim Van Volsem en de muzikanten die met hart en ziel speelden. Het concert werd vlot, met stijl en klasse, en met veel charme gepresenteerd door Helga Parewijck. Orkest en drumband Scheldewindeke zoeken nieuwe muzikanten. Interesse? Info: www.fanfarescheldewindeke.be, info@fanfarescheldewindeke.be.

DDL scheldewindeke lente concert fanfare (6)

(Reporter 17, foto’s DDL)