Atheneum Zottegem organiseert quiz voor goede doel

20170424_132134

Zottegem, 09/05/2017 – Het Zottegemse atheneum overhandigde eind april een cheque van 2.100 euro aan Bart De Vos, de voorzitter van Young Water Solutions. Dit geld gaat naar een waterproject in Oeganda.  Om het volledige project aldaar te kunnen afronden hebben de leerlingen en hun leerkrachten nog enkele projecten op stapel staan om meer geld in te zamelen.  De eerstvolgende activiteit die ingepland staat is een quiz. (PDV)

Project

In het dorpje Hakibale laten de hygi ënische omstandigheden in het plaatselijk schooltje en het plaatselijk ziekenhuis sterk te wensen over. De school beschikt over geen toiletten en geen drinkbaar water. Het ziekenhuis ginds heeft dan wel weer een – weliswaar zeer erbarmelijk – toilet maar ook geen drinkbaar water. De dichtstbijzijnde waterput bevindt zich op 3 km. Met het ingezamelde geld zullen watertanks, waterleidingen en kraantjes geïnstalleerd worden.

Het bedrag werd bijeengebracht door activiteiten die de leerlingen van het KAZ  georganiseerd hebben én door de steun van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Zottegem.

Quiz praktisch

vindt plaats op 24 mei in de polyvalente zaal van het KAZ en gaat van start om 20 uur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de school via 09 326 78 40 of via info@kaz.be.