Gaat Infrabel boekje te buiten in Zottegem?

18342159_10154388287845685_9210799074833162373_n

Zottegem, 09/05/2017 – “Infrabel leert het niet. De sproeiers zijn hier weer”, klonk het gisteren bij een bewoner van de Meerlaan in Zottegem. Hiermee verwijzend naar het vergif dat mogelijks werd gebruikt door werknemers van Infrabel bij het bestrijden van onkruid in de bermen van de spoorwegovergang aldaar. Infrabel reageerde intussen. (PDV)

“De werknemers hadden niet eens bescherming aan”, klonk het boos bij de bewoner die prompt een foto van het gebeuren nam en deelde op de sociale media. “Na een woordenwisseling krasten ze op, blijkbaar  waren ze dan toch niet zo overtuigd van hun mandaat om vergif te mogen spuiten op plaatsen waar alternatieven mogelijk zijn.”

Blijkbaar was het niet de eerste keer dat “gifspuiters” op die plek werden “betrapt.” “Vorige keer was het zogezegd de schuld van de onderaannemers, benieuwd hoe Infrabel nu zal reageren”, besloot de bewoner zijn post die  veel steun genoot, ook van het Zottegems stadsbestuur. Onder meer de burgemeester en enkele schepenen lieten hun ongenoegen blijken. Anderen  hadden het over een heuse “sproeitrein” die ’s nachts voorbij reed en de nodige stank verspreidde.

 

De reactie van Infrabel volgde onmiddellijk, al bleef die wat vaag. “Kan je de specifieke locatie doorgeven van waar dit voorval plaatsvond? Dan geef ik alles intern door aan de betrokken diensten en bekijken we waar het misgelopen is.”, klonk het een paar minuten later uit monde van een online-medewerker van Infrabel. (Pieter De Valkenaere)