Melle: Briljanten huwelijk voor Lucien Niemegeers en Blanche Piens

DDL melle melle Briljanten br Lucien Niemegeers en Blanche Piens 1

Melle, 11/05/2017 –  Zondag werden Lucien Niemegeers en Blanche Piens ontvangen in de feestzaal “Ten Bosse”voor hun 65ste huwelijks verjaardag. (DDL)

DDL melle melle Briljanten br Lucien Niemegeers en Blanche Piens 2

Meer dan 65 jaar geleden leerden Blanche Piens en Lucien Niemegeers elkaar kennen in het caf é dat werd uitgebaat door Blanches ouders en dat toen gelegen was in de Vijverwegel in Melle.

Op 3 mei 1952 gaven ze hun jawoord. Vijfenzestig jaar later zijn ze nog steeds gelukkig. Het koppel kreeg twee kinderen Marc en Annie en hebben   intussen 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen, met een vierde op komst.

DDL melle melle Briljanten br Lucien Niemegeers en Blanche Piens 1

Lucien werkte als ambtenaar bij de NMBS eerst in Brussel later in Gent Zeehaven. In de periode van  Expo ’58 was Lucien gedeeltelijk verantwoordelijk voor het goederentransport van de verschillende deelnemende landen naar de expo en terug naar bestemming.

Zijn  vrij uurtjes vulde Lucien in met het  leggen van een kaartje, tuinieren en het kweken van konijnen.

DDL melle melle Briljanten br Lucien Niemegeers en Blanche Piens 3

Blanche zorgde voor het huishouden en de zorg voor de kinderen. Ze zong heel graag en zeker op de feestjes van de vriendenkring “de spoorstropken” Ook gingen ze graag samen op reis. Een van de mooiste reizen was die naar Rusland. (Danny De Lobelle)