Oudenaarde wil jongeren kennis laten maken met jazzmuziek

IMG_1477

Oudenaarde, 15/05/2017 – Op vrijdag 2 juni wordt het Jazz schoolconcert 2017 georganiseerd in De Woeker.  Alle scholen van het Gemeenschapsonderwijs en het KBO-net, hebben hun deelname aan Jazz Oudenaarde toegezegd. Eveneens komen er enkele leerlingen van het Buitengewoon Onderwijs en een school vanuit zusterstad Bergen op Zoom. (PDV)

‘Jazz schoolconcert 2017’ is een samenwerking met de Stichting Bergse Jazz Evenementen en bestaat uit 2 luiken : een studiebundel rond Jazz, die bezorgd werd aan de deelnemende scholen en een optreden. Deze Stichting wil de jeugd op een aangename en speelse manier kennis laten maken met Jazzmuziek.

Voorafgaand kregen alle scholen het educatieve gedeelte van het Jazz-project, toegestuurd. Dit bestond uit :

  • werkbladen voor de leerlingen
  • handleiding voor de leerkracht
  • Digitale lessen van ‘scatten’, ‘I’m a ford’, ‘Ietsje meer bewegen’.
  • bladmuziek van ‘Pick a bale of cotton’ en ‘Oh when the saints’
  • linkjes naar filmfragmenten ter illustratie van het vertelde
  • live concert in “de Woeker”

Nadat de kinderen achter een jazzband met Grand Marchall vanaf de   Markt richting De Woeker zijn getrokken, zorgt presentator Jeroen Wierikx er persoonlijk voor dat echt he-le-maal niemand stil kan blijven zitten op zijn of haar stoel tijdens deze swingende jazzsessie.

Gezien de beperkte plaatsen in de woeker, zal het optreden  tweemaal plaatsvinden.   De eerste keer in de voormiddag (10u30), de tweede in de namiddag (13u30).

Programma  

Eerst deel
10 uur : vertrek in stoet, begeleid van een Jazzgroep op de Kleine Markt
10u30 : optreden in de Woeker.

Tweede deel  
13 uur : vertrek in stoet, begeleid van een Jazzgroep op de Kleine Markt
13u30 : optreden in de Woeker.