Gaat de engelstalige krant ‘Flanders Today’ De Beiaard achterna… of stopt het verhaal?

flanders today

Algemeen, 16/05/2017, redactioneel – Alweer een krant die dreigt over kop  te gaan. Deze Engelstalige krant over  Vlaanderen zal het zonder de steun moeten doen van de Vlaamse Overheid. Het afgelopen jaar  haalde de krant + website nog 500.000 individuele lezers. Ter vergelijking : De Beiaard  digitaal (als vrijwilligersplatform, zonder gedrukte versie)  heeft de eerste 5,5 maanden sinds de start 250.000 bezoekers ontvangen die samen bijna een miljoen  keer één van de 2000 berichten bekeken.

‘Save Flanders Today’.  

 

Op hun website verscheen de oproep de we hier graag delen :

The Flemish government has announced that it will not rebid the Flanders Today project, meaning this newspaper — both online and print — will shut down on 1 October.  The government has made it clear that the news source will not receive the funding required to continue it in its present form, so we are working on proposals to continue the title in a limited form.  Over the last 10 years, we have built up the Flanders Today newspaper to reach half a million readers and inform English speakers about the region and all it has to offer. We think that’s worth saving, and we hope you agree!  Read on to learn how YOU can help  save  your news source.  It will only take a minute, and your action counts!

Ga naar de website van ‘Save Flanders Today’.