Zottegem leert zijn volk fietsen

DSCN1173

Zottegem, 16/05/2017 – Het grote fietsexamen voor de leerlingen van de lagere scholen levert jaarlijks tal van nieuwe Zottegemse fietsertjes op. Iets om fier op te zijn. (PDV)

Het Grote Fietsexamen werd vorige week georganiseerd, voor alle  6des van zeven  lagere scholen schreven. Het bestaat uit 3 delen bestaat: een controle van de fietsen door de politie, een stuurvaardigheidstest onder de deskundige leiding van Marc Blomme en een parcours op de weg, waarbij op diverse punten vrijwilligers de nodige vaardigheden in het verkeer konden evalueren in levensechte verkeerssituaties.

‘De kinderen die hebben deelgenomen ontvangen binnenkort een rapportje met hun resultaat van het examen’, reageert  Peter Vansintjan, schepen van Mobiliteit, die veel waarde hecht aan de veiligheid van fietsers in het verkeer. “Het examen is echter vooral bedoeld voor de ouders,die overwegen om hun kinderen vanaf volgend jaar met de fiets naar de middelbare school te laten rijden. De test geeft een goed beeld van hoe vlot en veilig de kinderen zich gedragen in het verkeer.”