Prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs krijgen veel aandacht en waardering

 

DDL oosterzele sportgala (7)

Oosterzele, 22/05/2017 –  Lara De Carne en Erwin De Clercq zijn de sportlaureaten. Het sportgala vond voor de eerste maal plaats in de theaterzaal van het GC De Kluize Scheldewindeke, een heel goede keuze zo bleek. (R17, foto’s DDL)

De Oosterzeelse cultuurtempel, d é ideale locatie voor zo’n event. Comfortabele zitjes, mooie scenografie, kwaliteitsvolle klank. De toeschouwers beleefden tijdens het sportgala met als eregast Tom Goegebuer, een indrukwekkende demonstratie van Wheel Sensation uit Amsterdam en muzikale intermezzo’s van Frank Boddin, een genietbare avond, met stijl en klasse gepresenteerd door sportjournaliste Hilde Van Malderen. De sportraad en de sportdienst mogen terugblikken op een ronduit schitterend sportgala. Kijken, luisteren, genieten.

Alhoewel het flink wat moeite kost, kiezen veel jongeren voor sport in Oosterzele. Dankzij het sportgala krijgen de prestaties van Oosterzeelse sporters veel aandacht en waardering. Met de uitreiking van de trofee sportverdienste aan Marleen Fonck (veel verdiensten in Turnclub Olympia Oosterzele), de huldiging van de kampioenen, de uitreiking trofee sportbelofte en sportlaureaat werd het een op en top vermakelijk sportgala.
Presentator Hilde Van Malderen, in stijlvol (mini)jurkje, had een boeiend gesprek met gewichtsheffer Tom Goegebuer, meervoudig Belgisch kampioen.   In 2009 werd hij in Boekarest Europees kampioen in de categorie tot 56 kg.
Tom Goegebeur vertelde met veel passie over deze aparte sporttak. Hij nam deel aan drie Olympische Spelen, 18 Europese kampioenschappen en 13 Wereldkampioenschappen. Tussen de vieringen door, werd het volop genieten van een internationale act.
Het Nederlands duo Wheel Sensation stal de show en veroverde alle harten. Ze treden op over gans de wereld. Frank Boddin bracht met verve Nederlandstalige songs, kleinkunst met een grote K.
Oosterzele is een sportieve gemeente
De gemeente heeft tal van kampioenen die sterke prestaties hebben neergezet. Resultaten zijn belangrijk, maar het sociaal aspect is nog belangrijker. Oosterzele is een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jonge mensen die hun gading vinden in Oosterzele en in clubs uit de regio.
Kampioenen: Voetbal: Voorwaarts Gijzel Oosterzele   (3de provinciale C, U 15).
Turnen: Manten Goedertier, Hanne Desimpelaere, Jade Vandewalle, Daan Parmentier, Lore Van Oostende, Julie Van Heghe, Fleur Trossaert, Eva Hofman, Milan Catry, Fien De Meerleer, Laura Bonne, Margot Van Heghe, Nanou Haenebancke, Marie Lou Moris, Marik Decaluwe, Sofie Petrus, Janne Hofman.
Judo: Stijn Verscheure, Jolan Tanaka.
Karate: Dahlia De Deyn, Christoph De Loor.
Wielrennen: Lars Verhofstadt, Tatika Bovendaerde, Katrijn De Clercq, Luna Renders, Erwin De Clercq, Benjamin Verraes.
Zwemmen: Lara De Carne, Mila De Carne.
Atletiek: Patricia Van Delsen, Nele Hillewaere, Justien Grillet, Joris De Clercq, Jill Bracke, Jenna De Smet, Ivo Steyaert, Patrick Depuydt, Herman Van De Velde.
Bij de verkiezingen van sportbelofte en sportlaureaat had men bij manier van spreken een finish foto nodig. Eigenlijk verdienen ze allen de trofee, maar de rechtvaardige rechters (juryleden) kenden de trofee ën toe aan Lara De Carne (sportbelofte) en Erwin De Clercq (sportlaureaat).
Laureaten
Lara De Carne en Erwin De Clercq mochten uit handen van burgemeester Johan Van Durme hun trofee in ontvangst nemen. Lara en Erwin mogen zich een jaar lang sportbelofte en sportlaureaat van Oosterzele noemen. Lara De Carne is een grote belofte in het zwemmen: driemaal bronzen medaille Belgische jeugdkampioenschappen 2016 in Charleroi, tweemaal brons Vlaams kampioenschap 2017, eerste plaats 200 m wisselslag Kampioenschap van Vlaanderen 2017 Antwerpen, zes keer gouden medaille en driemaal zilver en twee keer brons Oost-Vlaamse Kampioenschappen 2016 en goud op Kampioenschap Van Oost-Vlaanderen afstand 1500 m vrije slag.
Erwin De Clercq werd driemaal wereldkampioen 2016 en derde in wereldkampioenschap voor journalisten/pers in Kreta. Burgemeester Johan Van Durme mocht het sportgala 2017 afsluiten. Hij had woorden van lof voor presentatrice Hilde Van Malderen, gast Tom Goegebuer, Wheel Sensation, Frank Boddin, de sportraad onder voorzitterschap van Luc De Winne, de sportdienst, alle medewerkers en vrijwilligers (de burgemeester blijft hun enorme verdiensten onderstrepen) en feliciteerde alle kampioenen en genomineerden.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Reporter 17, foto’s DDL