Hoe doen jullie AIRbezen het?

DDL balegem meetpunt aarbeiplantje (3) (1)

Algemeen, 25/05/2017 – In het kader van het project AIRbezen dat de verspreiding van fijn stof in kaart wil brengen vonden op zaterdag 25 maart liefst 11.300 aardbeienplantjes de weg naar hun nieuwe eigenaar. Hoe gaat het ondertussen met die van jullie?  

De foto’s tonen de vorderingen van de plantjes van onze reporter Danny De Lobelle. Stuur ons jullie foto’s via beiaardkrant@gmail.com.

DDL balegem meetpunt aarbeiplantje (1)

Het AIRbezen-project ontsproot aan het brein van enkele enthousiaste bio-ingenieurs van de Universiteit Antwerpen. In 2014 riepen zij voor het eerst de hulp in van burgers en scholen, om via biomagnetische monitoring van de bladeren van aardbeiplantjes de luchtkwaliteit in hun buurt in kaart te brengen.

DDL balegem meetpunt aarbeiplantje (2)

In 2017 is de provincie Oost-Vlaanderen aan de beurt. Op 25 maart steekt het tot dusver grootste AIRbezen-onderzoek van wal. Beweging.net, CM, Vormingplus, de Provincie Oost-Vlaanderen en het Departement Bio-ingenieurswetenschappen van de UA sloegen de handen in elkaar: samen met meer dan 10.000 vrijwilligers en 200 scholen willen we de verspreiding van fijn stof afkomstig van het verkeer in de provincie in kaart brengen.

Alle geïnteresseerden kunnen het project en de resultaten ervan blijven opvolgen via deze website, via twitter of facebook.