ˆ

Vlajo Jieha! ondernemingen van KA Zottegem schenken 500 euro aan vzw ‘De Hoop’

davZottegem, 25/05/2017 –  De leerlingen van drie Vlajo Jieha! Ondernemingen in het KAZ zijn in hun opzet geslaagd. Hun ondernemingszin en creativiteit hebben tot een mooi resultaat geleid. Ze ondervonden al doende wat maatschappelijk verantwoord ondernemen is en mochten bovendien de opbrengst van hun verkochte   streek- en fairtradeproducten schenken aan goed doel, VZW ‘De Hoop’.  

In januari richtten 18 leerlingen van 4 Ondernemen Communicatie onder begeleiding van hun leercoach Van Nieuwenhove Stijn en de organisatie Vlajo vzw (www.vlajo.org) verspreid over drie verschillende bedrijfjes een Vlajo Jieha!- project op. Zij verkochten onder andere Cubberdons, Fiartrade snoepjes en dito appelsap en artisanale koffie van koffiebranderij Hoorens.

dav

De opbrengst van hun onderneming gaat naar dagverblijf VZW ‘De Hoop’ waar ze met het verzamelde geld ten behoeve van personen met een niet-aangeboren mentale handicap (vb hersenletsel na een ongeluk) materiaal zullen aankopen.

Enkele reacties van de leerlingen: “Het was een leerrijk project waarbij we ook veel plezier gemaakt hebben. Een eerste aanraking met het ondernemen. Zo zijn we allemaal weer een ervaring rijker en hebben we een beter beeld gekregen van ondernemen: met écht geld en echte goederen.” Reactie Yelke ondernemer in naam van het Jieha-bedrijf ‘Het Cubberke’

dav

“De Vlajo Jieha! was voor ons een leerrijke ervaring. We leerden op een aangename manier onze eigen verkooptalenten kennen en maakten kennis met de verkoopwereld. Vlajo Jieha! is een tof initiatief voor leerlingen die zich willen inzetten voor het goede doel, bij ons de VZW ‘De Hoop’. We hopen met onze gift een stralende glimlach te toveren bij de mensen die in het dagverblijf entertaind worden door de vrijwilligers. Reactie Yang Chou, ondernemer van het Jieha-bedrijf ‘Oxfabulous’