Zottegem viert 11 juli met Niels Destadsbader

IMG_20170524_094159707

Zottegem, 28/05/2017 – Zottegem werkte samen met CC Zoetegem een gratis programma ter ere van 11 juli. Jeugdidool Nils Destadsbader is de hoofdact en mag aantreden op de vernieuwde Markt. (PDV)

Persbericht

Op het vlak van 11 juli-manifestaties heeft Zottegem een hele eer hoog te houden. Sinds jaar en dag wordt er een ‘offici ële’ viering georganiseerd. Dit jaar werd i.s.m. CC Zoetegem een stevig programma uitgewerkt, weet schepen van Cultuur Sandra De Roeck. Een programma dat u op dinsdag 11 juli gratis wordt aangeboden.

Naast de gezinsnamiddag “Zottegem houdt van 21 juli” wilden wij ook de 11-juli-viering, de Vlaamse feestdag, extra pigment en uitstraling geven, licht burgemeester Jenne De Potter toe. Het klassiek concert in de dekenale kerk blijft een absolute aanrader, maar er wordt ook een, stevig programma op de vernieuwde Markt gepresenteerd. We zijn zeker van een grote opkomst en wilden dit evenement graag in ons centrum, besluit de burgemeester.

13.30 tot 14.30 uur

Beiaardconcert door stadsbeiaardier Paul Hoste

Paul Hoste is organist van de Gentse Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem.

Hij verzorgde talrijke orgelconcerten en als beiaardier is hij tijdens de zomermaanden vaak te gast op binnen- en buitenlandse concertcycli en beiaardfestivals.

Hij brengt op 11 juli werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en transcripties van 18de-eeuwse klaviermuziek.

15 tot 16 uur

Optreden Crescendo

Het repertoire van Crescendo bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek, maar ook hedendaagse composities worden niet uit de weg gegaan.

16 tot 17 uur

Concert door Aquarius

Aquarius is een 24-koppig, professioneel kamerkoor voor hedendaagse muziek dat op korte tijd internationale weerklank verwierf. Ze willen vooral het 20ste-eeuwse vocale repertoire laten horen, gemengd met bekende muziek

19 tot 20.15 uur

Niels Destadsbader

Moeten we Niels Destadsbader nog voorstellen?

Singles Hey Pa, Vandaag en Speeltijd konden alvast rekenen op heel wat airplay. Zijn debuutalbum Speeltijd haalde slechts twee maanden na de release platina (meer dan 20.000 verkochte stuks!) én hij sleepte tevens een MIA in de wacht, naast een aantal andere bekroningen. Niels Destadsbader is ook een uitstekend presentator. ‘Is er wifi in Tahiti?’, ‘Ligt er flan op de Mont Blanc?’, ‘De Wensboom’ en ‘The Band’ zijn druk bekeken programma’s op VTM.

Live brengt Niels Destadsbader met zijn band songs uit ‘Speeltijd’ en verrast hij met aangename covers van persoonlijke helden.

21 uur

Andy Sergeant & band

Andy Sergeant is leerkracht AMV aan de SAMWD Zottegem. Na jaren songwriter, pianist en backing vocal te zijn van oa Niels Destadsbader en Free Souffriau bracht Andy in 2014 zijn debuutalbum ‘What I Want’ uit, met 13 zelfgeschreven popsongs. Samen met zijn 6-koppige live band zet Andy 90 minuten de markt van Zottegem in vuur en vlam. Robbie Williams, Jessie J, LMFAO, … maar ook Stevie Wonder en Michael Jackson. Ze brengen hun grootste hits voor je mee. Ze selecteerden een setlist vol meezingers die stuk voor stuk de temperatuur zullen doen stijgen. En uiteraard brengt Andy tijdens deze set ook enkele eigen nummers (werk uit zijn album en nieuw materiaal). Een absolute aanrader dus!

X