Geraardsbergen: voorstel festivalbus afgewezen

Foto Celien

Geraardsbergen, 27/05/2017 – Persbericht Sp.a-gemeenteraadslid Celien De Gauquier –  Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij en dus ook het festivalseizoen. Er is een groot aanbod aan festivals voor jong en oud en zowel dichtbij als veraf. Niets beter dan tijdens de (een veilige) rit naar het festival in de festivalsfeer te komen! “Jammer genoeg is dit niet altijd even eenvoudig”, stelt gemeenteraadslid Celien De Gauquier. Vandaar haar vraag op de afgelopen gemeenteraad om een festivalbus in te leggen voor de Geraardsbergse festivalgangers.  

De auto nemen als vervoersmiddel is niet altijd optimaal en zorgt voor heel wat stress bij de jongeren en ongerustheid bij de ouders. Een dag op de festivalweide staan, brengt vermoeidheid met zich mee, wat de rit naar huis niet veiliger maakt. Sommige festivals raden het zelf af om met de wagen te komen!

De trein of het openbaar vervoer nemen is een mogelijke veiligere manier om van en naar het festival te gaan, maar dan missen de festivalgangers het einde van hun festivalavond. Celien verduidelijkt dit “De Geraardsbergse festivalgangers die naar het festival Dance D-Vision gaan in Zottegem moeten hun laatste trein nemen om 22u42. De festivalavond is dan nog volop aan de gang”! “NMBS past soms de dienstregeling aan, jammer genoeg blijft Geraardsbergen hier steeds in weerhouden”, merkt De Gauquier.

In verschillende gemeenten, waaronder Zottegem, bieden ze een ‘festivalbus’ aan. “Het aanbieden van een ‘festivalbus’ in onze stad, zou ervoor zorgen dat jongeren veilig kunnen gaan feesten. “Jongeren en ouders zullen hiervoor graag een financi ële bijdrage leveren om veilig van en naar het festival te kunnen gaan. En ouders hoeven helemaal niet ongerust te zijn want de jongeren worden veilig naar huis gebracht”, zegt gemeenteraadslid Celien De Gauquier.

Op de gemeenteraadszitting stelde raadslid Celien De Gauquier het stadsbestuur voor om ook in Geraardsbergen dergelijk initiatief te nemen en een bus aan te bieden om de Geraardsbergse jeugd veilig van en naar het festival te brengen. Daarnaast riep ze ook op om te lobbyen bij de NMBS om de dienstregeling aan te passen om het openbaar vervoer af te stemmen op de festivals.

Het stadsbestuur gaf aan wegens praktische reden niet te willen ingaan op dit voorstel. Een gemiste kans volgens Celien De Gauquier. “We zullen als sp.a blijven ijveren om initiatieven op te zetten om jongeren veilig van en naar de festivals te brengen” besluit de socialiste.

X