Fans van vuurwerk worden verwend tijdens Sinksenkermis in Oosterzele

DDL oosterzele vuurwerk

Oosterzele, 01/06/2017 –  Geen zin in vuurwerk? Wie op zondagavond 4 juni thuisblijft, voelt het onvermijdelijk toch steken van spijt, wanneer het vuurwerk knalt. Stipt om 22 u 45 worden de eerste rotjes aangestoken op het Dorp in Oosterzele (R 17, foto DDL).

Er worden opnieuw honderden vuurwerkpijlen afgeschoten. Het publiek krijgt op de editie 2017 een magistraal vuurwerk voorgeschoteld. De vuurwerkmakers Robert en Joeri Vangelabbeek uit Lanaken oogstten de vorige edities zoveel succes dat de organisatoren van de Sinksenkermis hen als de bliksem weer naar Oosterzele haalt. Het vuurwerk heeft iets passioneels. Het is elk jaar fel, het overrompelt. Elk jaar schitterend mooi.

DDL vuurwerk oosterzele 1

Vorig jaar staken we nog in De Beiaard de loftrompet over deze vuurwerkspecialisten. ‘Firma Vangelabbeek’ geniet een (inter)nationale faam omwille van haar origineel en artistiek vuurwerk. Een reputatie die ze zondagavond 4 juni alle eer aandoen met een spectaculair en veelkleurig hoogtevuurwerk op muziek.

Het gesis en het gefluit doen de verbeelding op hol slaan. De muziek ondersteunt, kleurt bij, geeft reli ëf. Ook een vleug melancholie is altijd op zijn plaats bij een vuurwerk. Het gemeentebestuur, Sinksenkermis heel genegen, trekt een pak euro’s uit voor het vuurwerk.

Reporter 17, foto’s DDL