Wim Magerman: ‘Van jongs af aan in de ban van Sinksenkermis Oosterzele’

2017 05 22 oosterzele sinksen comite 2 (29)2

Oosterzele, 01/062017- Het Sinksencomit é van Oosterzele is al maanden klaar met het kermisprogramma 2017. De zesdaagse feesten staan al een geruime tijd op punt, en dat is vooral te danken aan de voorzitter van het Sinksencomit é Wim Magerman.  (R 17, foto DDL).

‘Van jongs af aan ben in de ban van de Sinksenkermis in Oosterzele, een stuk van mijn leven’, glimt Wim Magerman. ‘Vorig jaar zag ik dat de feesten dringend aan vernieuwing toe waren. Ik zet nu opnieuw mijn schouders achter de Oosterzeelse Feesten. Mijn opdracht is vooral de Sinksenkermis opnieuw leven inblazen.

‘Maar zo’n programma op touw zetten, vergt inderdaad maandenlange voorbereidingen. Zeg maar een drukke bezigheid, gelukkig kan ik rekenen op een enthousiast bestuur van het Sinksencomit é met ‘peetvader’ Julien Lenssens, Marnic Vergucht, Jacques D’hont, Wilfried Van Ruyskensveld, Hilde Aelvoet, Marc Van der Biest, Geert De Vogelaere, Sarah De Temmerman, Bo Schamp, Wilfried Verspeeten, Peter Van de Kerckhove, Joris Schepens. Ik ben ook de Koninklijke Harmonie Con Animo heel dankbaar voor de prettige samenwerking. Ook dank aan schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote, burgemeester Johan Van Durme en gemeentebestuur, het bleek op de persconferentie, ze dragen de Oosterzeelse Feesten hoog in het vaandel.

De Sinksenkermis moet op de editie 2017 veel volk lokken, niet alleen omwille van het uitgebreid aanbod, maar ook door de unieke sfeer. ‘De liefde voor de kermis werd mij bijgebracht door Julien Lenssens, de geestelijke vader van Sinksenkermis, één van de roergangers die zich dit jaar, net als Marnic Vergucht, opnieuw aansloot bij het Sinksencomit é. Mannen met een lange dienststaat. Julien heeft mij jaren geleden al eigenlijk klaargestoomd’, vervolgt schalkse ruiter Wim Magerman. Hij ging voor de Sinksenkermis 2017 op zoek naar het nieuwe, het uitdagende, eigenlijk is hij van alle markten thuis. Jarenlang vormde Wim samen met Marnic Vergucht en Julien Lenssens een zeer goed geolied trio. De kopstukken van destijds traden nu terug toe tot het ‘new look’ Sinksencomit é, en er kwam ook serieuze versterking in het Sinksencomit é.
De violen zijn nu meer dan ooit gelijkgestemd. Voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomit é hebben heel wat plannen voor de toekomst en willen een blijvende stempel drukken op de Sinksenkermis in Oosterzele. Als voorzitter ging Wim met veel ambitie én een heel goed gevoel aan de slag. De kernaspecten van de Sinksenkermis worden niet uit het oog verloren: de banden tussen de Oosterzelenaars sterker aanhalen. De Sinksenkermis blijft een uniek volksfeest, waarop alle Oosterzelenaars terecht trots mogen zijn. De feesten 2017 zijn fel vernieuwd, de programmatie is uitgebreid, het Sinksencomit é wil er samen met alle Oosterzelenaars en feestvierders van de regio van de kermis een onvergetelijke gebeurtenis van maken.
Het Sinksencomit é zette ook een promocampagne op, er werden 2.200 brochures rondgedeeld in de deelgemeente Oosterzele. U vindt in de brochure een wegwijzer doorheen alle activiteiten, je vindt er beslist uw gading. De hele programmatie netjes gerangschikt per dag. Dankzij heel wat creativiteit en bezieling van het Sinksencomit é, onder de leiding van een onvermoeibare voorzitter Wim Magerman, blijft het Sinksenkermis springlevend. Het Sinksencomit é heeft kosten noch moeite gespaard om van de kermis een gezellig, veilig en toegankelijk volksfeest te maken. ‘Belangrijk is dat iedereen zich goed amuseert en dat de sfeer en de geest van de Sinksenkermis behouden blijft. Hou je van de prettige sfeer die de Sinksenkermis met zich meebrengt? Verlang je er naar om eens met vrienden uit de bol te gaan? Ga dan zeker naar de Oosterzeelse Feesten en laat je zorgen voor morgen’. Dat is het devies van voorzitter Wim Magerman en de leden van het Sinksencomit é.
Elke Oosterzelenaar present op de Sinksenkermis 2017, dat is toch de bedoeling’, besluit voorzitter Wim Magerman.
Reporter 17, foto DDL