Mike Vanderroost en Jurgen Verlinden van Zottegem atletiek schitteren tijdens BK 10.000m

foto2BK10000

Zottegem, 01/06/2017 – Op 6 mei 2017 verdedigden Jurgen Verlinden (41) en Mike Vanderroost (37) de kleuren van Zottegem Atletiek tijdens het Belgisch Kampioenschap 10.000m te Ninove. Ze behaalde er puike resultaten. (PDV)

Met een vlekkeloze voorbereiding en in nagenoeg ideale weersomstandigheden liep Jurgen Verlinden naar een tijd van 38’53”, een verpulvering van zijn persoonlijk record en een bevestiging van zijn topvorm de voorbije maanden. Mike Vanderroost, die twee weken eerder de marathon van Antwerpen had gelopen en nog niet volledig gerecupereerd was, stelde zich volledig in dienst van Jurgen Verlinden en gaf als een volleerde metronoom het tempo aan. Een knap staaltje kameraadschap en teamwork, typerend voor Zottegem Atletiek. Beide atleten behaalden een mooie 9de plaats in hun respectievelijke leeftijdscategorie.

Twee weken later, op 21 mei 2017, namen beide heren en hun clubgenoot Peter De Vuyst (44) deel aan de stadsloop van Gent, een bochtige wedstrijd over 9,6km. Ook hier werd een prachtige teamprestatie neergezet. De drie masters van Zottegem Atletiek eindigden, tussen het jonge geweld, in de top 70 met een respectievelijke 24ste (Peter De Vuyst), 35ste (Mike Vanderroost) en een 70ste (Jurgen Verlinden) plaats, en dat op een indrukwekkend deelnemersveld van net geen 2000 atleten.

Indien u meer informatie wenst over Zottegem Atletiek of zich wil aansluiten, mail dan naar  za@val.be.