Oudenaarde viert in Coburg 45-jarig jubileum van de verbroedering

vzw Oudenaarde en Zustersteden, kern Coburg.IMG_7250

Oudenaarde, 01/06/2017 –  Op donderdag 25 mei werden een delegatie van het Stadsbestuur Oudenaarde en de bestuursleden van de kern Coburg van de vzw Oudenaarde en Zustersteden op het stadhuis verwelkomd door burgemeester Norbert Tessmer, enkele schepenen en bestuursleden van de verbroederingsorganisatie en de Coburgse pers.  

vzw Oudenaarde en Zustersteden, kern Coburg.IMG_7392

Vrijdag stond een bezoek aan de internationaal gerenommeerde tentoonstelling rond Luther op het programma. De grote kerkhervormer vond in 1530 in de Veste van Coburg enkele maanden bescherming tegen de leiders van zowel de Staat (Keizer Karel) als de Kerk (paus Leo X), die hem van ketterij beschuldigden.

’s Anderendaags vond dan de offici ële plechtigheid plaats, met de uitreiking van een geschenk als blijvend aandenken aan dit jubileum: een schilderij, een mooi portret van Brouwer, geschilderd door de Oudenaardse kunstschilder Hendrik Platteau.

De kernleden van de Oudenaardse werkgroep hadden immers de Oudenaardse schilder Adriaen Brouwer als thema voor het feestelijk gebeuren gekozen. Het leven van Brouwer werd in een kort toneelstukje ge ëvoceerd. De burgervader van Coburg was bijzonder tevreden met het schilderij en met de Brouwer-geschenkjes die elke aanwezige mocht ontvangen.

Van vrijdag 15 september tot maandag 18 september komt dan een offici ële delegatie van Coburg naar Oudenaarde. Oudenaarde zal zijn best doen om onze Duitse vrienden even gastvrij en luisterrijk te ontvangen.

( vzw Oudenaarde en Zustersteden, kern Coburg)