Zottegems koor Crescendo zong de Missa Brevis van Ton de Leeuw in de basiliek van Tongeren, begeleid door de bekende organist Luc Ponet

20170528 Crecendo Tongeren Basiliek IMG_6928

Zottegem, 01/06/2017 – Het is niet iedereen gegeven om een uitvoering te brengen van deze moderne invloedrijke componist en docent, die in 1996 overleed. Het koor Crescendo staat open voor de precisie die de uitvoering vraagt. 

De componist Ton de Leeuw werkte immers met minder evidente klanken en akkoorden in zijn uitvoeringen. Dat vraagt ervaring en een stevige leiding. Dit werd verzekerd door dirigente Marleen Bijl. De reguliere zangpartijen, gezongen samen met het talrijke publiek, stonden onder leiding van de cantor van de basiliek van Tongeren. Natuurlijk hadden de leden van koor Crecendo deze partijen ook onder de knie, wat voor een unieke samenzang zorgde.

De basiliek was aardig volgelopen en de bezoekers genoten van een uitzonderlijke misviering, opgeluisterd door het bekende Zottegemse koor. Voor de gelegenheid speelde  de organist  Luc Ponet op het unieke ‘zwaluwnest-orgel’.

20170528 - Tongeren basiliek organist zwaluworgel IMG_6906.jpg

Het koor combineerde deze activiteit natuurlijk met een bezoek aan de beroemde stad. (CN)