Brakelse motorracer schittert in Mettet

2994726-947f1d487818d3d4d7645417aa6ca930

Brakel, 02/06/2017 –  Berten De klippel (17) afkomstig uit het Dendermondse en reeds enkele jaren woonachtig in Brakel-Elst schitterde het voorbije weekend op het circuit van het Waalse Mettet waar hij een eerste en tweede plaats behaalde met zijn Ducati ( cat. Thunders). (BB)

De reeksen waar Berten in schitterde worden betwist door motoren tussen de 700cc en de 1000cc. In een eerder gereden wedstrijd in Croix En Termois (F) werd hij twee maal vierde.
Nog geen rijbewijs voor motor maar wel al heerser op het circuit

Berten: “ Ik studeer bouwkunde aan het St.- Bernardus technicum in Oudenaarde. Het racen is voor mij een uitlaatklep en uitgegroeide hobby. Ik ben reeds aan mijn vierde seizoen bezig. Vorig seizoen was ik nog actief in de KTM – Cup waarbij wedstrijden werden betwist in Nederland, Belgi ë en Luxemburg. Dit beviel me niet voor 100% daar ik er geregeld had te kampen met tegenslagen. Vandaag focus ik me wedstrijd per wedstrijd in het Belgisch Kampioenschap. Deze sport vergt veel en het bestaat niet alleen uit motorrijden. De conditie moet goed zijn vandaar dat ik geregeld aan fitness, mountainbike en lopen doe.”

Tot het uiterste

Motorracers gaan tot het uiterste als je ziet hoe plat ze gaan liggen in een bocht. Berten:” Het is uiteraard niet uitgesloten dat een racer met zijn knie of ellenboog het asfalt raakt. Vandaag sukkel ik met een lichte knieblessure. Geregeld maak je stukken maar dat hoort erbij. Deze stukken zoals een racekostuum of helm die beschadigd zijn hou ik zeker bij als herinnering. We halen regelmatig snelheden tot meer dan 220 km/u. “

2994726-c7bb0fea934a584c183af19e94ebf885

Dure sport

Deze sprintraces die Berten betwist zijn wedstrijden van ongeveer 40km. Berten:“Als motorracer sta je zelf voor alles in. Je hebt nu éénmaal nog geen team achter je en het zijn mijn moeder Ellen Cool en stiefvader Fabian Van der Eecken die er veel voor over hebben. Je moet zelf instaan voor je sponsoring. Ik kijk al uit naar de volgende proeven op het circuit van Chimay. Er worden nog wedstrijden gereden op gewone wegen waar ik en mijn ouders zo niet van houden. De risicofactor ligt er ondanks de extra beveiligingen hoger. Ik voel me goed op de circuits en heb niet direct honger om met een machine op de openbare weg te rijden. Omdat ik nog maar 17 ben ga ik naar school met een Aprillia bromfiets.”
Ambities

Berten: “Nu ik eerste sta in de tussenstand van het kampioenschap ga ik mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen. We zien wel.” We wensen je nog veel motorsucces
(Bert Broos)