Indexverhoging: Gaan we er iets aan overhouden?

economie-en-geld-www-debeiaard-com-3-bw

Algemeen, 02/06/2017 –  Op 28 april hadden we reeds voorspeld dat lonen, vergoedingen en pensioenen deze zomer zouden stijgen. Reeds op 1 juli gaan de pensioenen de hoogte in. Lonen en wedden van het staatspersoneel stijgen een maand later op 1 augustus. (FDS)  

inflatie-geldverlies

Andere vergoedingen stijgen reeds in de loop van juni. Er lijkt een einde te komen aan de forse prijsstijgingen in Belgi ë . De consumptieprijsindex daalde in mei lichtjes met 0,09 punt, terwijl de consumptieprijsindex met 0,04 punt daalde. Goed nieuws voor de huurders nu er een einde komt aan de almaar stijgende index. De indexverhogingen bedragen 2 % , maar door allerlei afhoudingen en taksen mag de gemiddelde consument al gelukkig zijn als hij nog 1 % netto overhoudt. (FDS)