Hoe zit dat met de verhouding van windturbines in Vlaanderen en Walloni ë?

windmolen in de vlaamse ardennen LAMP

Vlaamse Ardennen,  02/06/2017 – Onze fotograaf L.A.MP trok een zeldzame foto van één enkele windturbine  in ons landschap. Meestal staan ze met meer samen.  Waar ergens staat Vlaanderen op Europees niveau bekeken, inzake wind-energie vermogen? (HDK)

Enkele foto’s van onze windturbines op zee. Met dank aan JD.

Klopt het dat Denemarken acht keer meer windenergie (vermogen) heeft dan Vlaanderen? Welke locaties blijven in Vlaanderen onbenut? Welke zijn de bestemmingszones in Vlaanderen waar de windturbines zijn ingepland? Ken je het windplan Vlaanderen? Kan je overal in Vlaanderen een vergunningsaanvraag indienen om windmolens te plaatsen ? Wat zijn grootschalige windturbines?

Op al deze vragen vind je een antwoord in het MO-magazine, dat je online kan lezen via de bijgaande link:  http://www.mo.be/nieuws/zoveel-windmolens-staan-er-vlaanderen

(HDK, Met toestemming v. MO-magazine)