Ninove opent vanavond de zomer met een Swingende Sinksenkermis

ninove sinksenfoor.jpg

Ninove, 02/06/2017 – Tango op vrijdagavond, Radio Barkas op zondag: voor wie wil dansen, is het Oudstrijdersplein de ‘place to be’.  (SR)

 

Vrijdagavond 2 juni staat in het teken van de tango. Speciale gasten zijn het Argentijnse duo CirqueTango en het Vlaamse tangokwintet Tanguera. Samen zorgen ze voor een avond vol muziek, dans en … circus.

Laura del Mar en Dario Ayala (CirqueTango) beginnen de avond met een initiatie / workshop ‘tango’: al wie ervan droomt de ‘dans der verleiding’ te dansen, leert van deze rasechte tango-artiesten de eerste kneepjes van het vak. Daarnaast brengt CirqueTango een opvoering van haar straattheatershow ‘Un Tango Mas’, een combinatie van theater, tango en (trapeze)circus.

 

Tanguera zorgt voor livemuziek. Dit ensemble werd opgericht binnen de samenspelklas van de Kunstacademie van Geraardsbergen, maar leidt intussen een succesvol leven buiten de academiemuren. De gerenommeerde muzikanten – onder wie enkele Ninovieters – Philippe Thuriot (accordeon), Natalie D’haene (piano), Jenna Vergeynst (viool), Robin Van Heghe (viool), Jan Maris (gitaar) en Jonas Scheys (contrabas) spelen klassiekers uit het traditionele tangorepertoire, afgewisseld met soms intieme en dikwijls explosieve tango nuevo van Astor Piazzolla. Natuurlijk mag er gedanst en naar dansers gekeken worden. Laura y Dario van CirqueTango leiden de hele avond de ‘milonga’ van Tanguera. Tango op zijn Piazzolla’s.

Op zondag 4 juni draaien de ‘paardenmolens’ en botsen de autootjes op de Graanmarkt. Voor wie even genoeg heeft van het kermisgewoel, biedt het vlakbije Oudstrijdersplein een rustig alternatief. Vanuit een Barkas Framo uit 1959draait dj Tristan Kruithof originele krakende LP’s en singeltjes uit de fifties en de sixties: Hillbilly Blues, Bluegrass Boogie, Hot Shakin’ Americana, Soul Stirring Exotica en andere ‘vintage tunes’.

Praktisch

  • CirqueTango y Milonga: vrijdag 2 juni op het Oudstrijdersplein van Ninove:
    • 19.00 uur: CirqueTango > initiatie / workshop
    • 20.30 uur: Tanguera > milonga (deel 1)
    • 21.30 uur: CirqueTango > Un Tango Mas
    • 22.00 uur: Tanguera > milonga (deel 2)
  • Dansavond met Radio Barkas: zondag 4 juni van 19 uur tot 22 uur op het Oudstrijdersplein van Ninove

(SR)