Sinksenkermis Oosterzele: 6 bruisende dagen!

DDL oosterzele nieuw sinksencomit é (bw 222)

Oosterzele, 02/06/2017 –  Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie, die plaats vond in de raadzaal van het gemeentehuis Oosterzele werd het officieel programma voorgesteld van de Sinksenkermis, editie 2017. Er staan zes bruisende dagen in het verschiet.  Alle activiteiten zijn gratis. (R17, foto DDL)

Het fel vernieuwd Sinksencomit é is klaar om je van vrijdag 2 juni tot en met woensdag 7 juni een spetterende ‘zesdaagse’ aan te bieden.

Het bleek op de persconferentie, iedereen heeft zin in de Oosterzeelse Feesten, nu alleen nog rekenen dat de weergoden Oosterzele goed gezind zijn. Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, (rommel)marktfanaten, Bourgondi ërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg-mensen elkaar? Op Sinksenkermis natuurlijk.

Wim Magerman: ‘Ik zet graag terug mijn schouders onder de Sinksenkermis, gelukkig kan ik rekenen op een goed team, we hebben tal van nieuwigheden op het goed gevuld programma’.

Schepen Jean Marie De Groote: ‘Er is duidelijk een nieuwe ploeg die kermis in de genen heeft.

Burgemeester Johan Van Durme: ‘55 items op het ronduit schitterend programma, het getuigt van een nieuw elan, veel enthousiasme, dankzij het werk van veel vrijwilligers kan Oosterzele genieten van Sinksenkermis, een ideale gelegenheid om te verbroederen, te ontmoeten. We zijn het Sinksencomit é, alle medewerkers en sponsors van harte dankbaar’

Er vallen ook woorden van lof voor Julien Lenssens, die mag gezien worden als de peetvader van de Sinksenkermis in Oosterzele. Hij zorgde in de jaren ‘80 voor een opleving van de Oosterzeelse kermis.

Het Sinksencomit é presenteert een gedurfd en veelzijdig programma.

Zowel de sfeer, de ambiance, de sfeer op de Oosterzeelse Feesten zijn uniek. Daarom zakt men vooral af naar de Sinksenkermis. Zo iets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog niet op de Sinksenkermis waren. Kom proeven van de Oosterzeelse Feesten, het wordt een straffe editie.

Tijdens de Oosterzeelse Feesten verandert het centrum van Oosterzele in één grote feestenzone waar de meest uiteenlopende disciplines aan bod komen. Maar er zijn ook de caf és, het KSA-lokaal en de feesttent van de harmonie Con Animo.

Het is de ambitie van het comit é dat Sinksenkermis één groot volksfeest blijft.

Sinksenkermis is een vertrouwde cocktail van muziek, animatie, schieting, concert Koninklijke Harmonie Con Animo, openluchtfuif (nieuw event), rommelmarkt, kinderdisco, cava- en gin bar, eierworp, rondgang en optreden van de Toape Geraapte, coverbands, afterparty, La Cuenta, kermisreceptie na zielendienst, 2 Play live, Partie Party (Kurt Burgelman), travestieshow Madame Zaza, Gitsy Streetband, Kevin Kenzo (imitator Andr é Hazes), Djuna (imitator Jetti Palletti), letterlijk en figuurlijk veel vuurwerk, ambiance in de caf és, kermisattracties, veel bakken bier, en zo veel meer.

Een groot volksfeest dat een zeer ruim publiek aanspreekt. Het opvallend springlevend Sinksencomit é, met veel dank aan voorzitter Wim Magerman, zorgt op de editie 2017 voor een mengeling van topkwaliteit en breed amusement naar ieders smaak. Een heel gevarieerd programma met maar liefst 55 gangen.

‘Vaste waarden, maar ook veel vernieuwingen’, en daar zijn voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomit é bijzonder trots op. Het Sinksencomit é doet het met hart en ziel. Het heeft er zijn handen mee vol. Er staat van alles te gebeuren. H éél gevarieerd, zo mogen we het programma 2017 omschrijven. Verveling tijdens de Oosterzeelse Feesten is onbestaande. Dat men in Oosterzele zes dagen lang kan feesten zonder daar een financi ële kater aan over te houden heeft men te danken aan het Sinksencomit é.

Alle activiteiten zijn gratis. Sinksenkermis zal op de editie 2017 megagoed zijn.

Reporter 17 , foto’s Danny De Lobelle