Bavegem: Leerlingen Klim-Op winnen schrijfwedstrijd

bavegem vrije basisschool DSC_0186.JPG

Bavegem, 03/06/2017, persbericht –  De leerlingen van het derde leerjaar uit basisschool Klim-Op namen deel aan de grote schrijfwedstrijd van de Taalbende. (CN)

Die stond in het teken van de kinderrechten, in samenwerking met Plan International. Iedereen kreeg de opdracht om een verhaal te schrijven met als thema ‘Recht op familie’. Louise Smekens en Gilles Witdoeckt waren bij de laureaten en mogen zich nu auteur en illustrator noemen.  Hun werkjes verschenen in het boek ‘Recht op leuker lezen’.

bavegem vrije basisschool alexander decroo

Ze kregen het boek vandaag uit handen van Alexander de Croo, minister van ontwikkelingssamenwerking. Ook Wim Oosterlinck en Kolet Janssen wilden dit gebeuren niet missen en lazen een stukje voor uit het boek.De opbrengst van de boekenverkoop gaat deels naar Plan om alle kinderen van de wereld een goed leven te bezorgen.