OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Vier weekends geen treinen tussen Zottegem en Oudenaarde en nog andere Koekelarings (2017 – 23)

koekelarings1111

Zottegem, 07/06/2017 — Onder andere wie plannen heeft voor een uitstapje richting kust en/of vanuit Zottegem rechtstreeks naar Brugge of Oostende wil, zal er rekening moeten mee houden dat er gedurende vier weekends in de komende weken en maanden geen treinverkeer zal zijn tussen   Zottegem en Oudenaarde. Vervangbussen of reizen via Gent zal dan het alternatief zijn. Meer hierover en ook nog andere nieuwtjes kunt u lezen in deze nieuwe reeks Zottegemse Koekelarings.  

Nadat er tijdens het voorbije pinksterweekend wegens werken aan het spoor geen treinverkeer tussen Zottegem en Geraardsbergen mogelijk was, gaat Infrabel nu ook op de lijn 89 Denderleeuw – Kortrijk werken uitvoeren. Daarbij zullen onder meer vijf spoorwegovergangen tussen Munkzwalm en Oudenaarde volledig vernieuwd worden. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zullen de werken grotendeels tijdens weekends gebeuren.

Hierdoor kunnen er nu in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni geen treinen rijden (in geen van beide richtingen) tussen Zottegem en Oudenaarde. Voor wie vanuit Zottegem richting Denderleeuw / Brussel wil reizen, is er dus geen probleem (normale weekenddienstregeling). Vanuit Zottegem naar Oudenaarde worden de IC-treinen echter vervangen door bussen met vertrek om 7u40, 8u40 en zo verder om het uur.

De voorziene duurtijd van de busrit (via Munkzwalm) bij normaal verkeer is 36 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u16, 9u16 enz.). Vanuit Oudenaarde kan men dan verder reizen met de trein (vertrek om 8u37, 9u37 en zo verder om het uur) naar Kortrijk / Brugge / Oostende.

Deze onderbreking van het treinverkeer tussen Zottegem en Oudenaarde zal ook later nog het geval zijn in de weekends van 24-25 juni en van 2-3 en 9-10 september. Ook dan zullen telkens vervangbussen ingelegd worden. Met de bus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

– Stedelijk Infoblad: Eerstdaags of alleszins ten laatste eind volgende week zou de nieuwe editie van het Stedelijk Informatieblad (nummer 2 van deze jaargang 2017) bij iedere Zottegemnaar in de bus moeten vallen. De huis-aan-huisbedeling van het infoblad begint vanaf zaterdag 10 juni en gebeurt afzonderlijk door een distributiebedrijf, dus niet tezamen met de wekelijkse verspreiding van reclamebladen noch door Bpost.

– 40 jaar Sint-Pauluskoor: Het Sint-Pauluskoor Godveerdegem bestaat 40 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum worden bestuur en koorleden op zaterdag 10 juni om 15u30 in de raadzaal van het stadhuis verwacht voor een offici ële ontvangst door het stadsbestuur. Het college van burgemeester en schepenen besliste ook al om uit de subsidiepot 124 euro aan het Sint-Pauluskoor te geven als verjaardagsgeschenk. Het koor zal met het grote publiek zijn 40ste verjaardag vieren met een Volksconcert (met ook samenzang) op zaterdag 1 juli om 18 uur in de zaal Rhetorica.

– Cultuurkaravaan naar Elene: Het gebeurde nog dat berichten of aankondigingen in het Stedelijk Informatieblad onjuist bleken te zijn of voor verwarring zorgden. Nu is ons gesignaleerd dat in het jongste nummer van deze publicatie op blz. 22 te lezen staat dat de zgn. Cultuurkaravaan op 11 juni weer ergens halt zou houden terwijl de Uit-kalender op blz. 62 aankondigt dat dit op 18 juni het geval is. In dit verband kunnen wij meegeven dat, nadat twee jaar geleden Oombergen en vorig jaar Sint-Goriks-Oudenhove aan de beurt waren, de Cultuurkaravaan ditmaal wel degelijk zondag 11 juni in het dorp van Elene zal neerstrijken voor een namiddagje (vanaf 13 uur) muziek en straattheater, spel en allerlei andere animatie voor groot en klein (lees ook verder in deze rubriek bij ‘Speciale verkeersregelingen’).

– Vroege ‘zomerkermis’ in Strijpen: Officieel viert Strijpen zijn jaarlijkse zomerkermis ditmaal op zondag 16 juli e.k. maar al enkele jaren gebeurt het dat vanuit caf é ’t Gemeentehuis een eigen ‘zomerkermis’ georganiseerd wordt. Dat is nu het geval van 9 tot 11 juni met als opener op vrijdag vanaf 20 uur een karaokeavond. Op zaterdag 10 juni vindt dan op het Strijpenplein en in het aanliggende gedeelte van de Beugelstraat een rommel-, brocante- en antiekmarkt plaats van 7 tot 18 uur. ’s Avonds staan er muzikale optredens van Orvallitis en Jean ‘Elvis’ Bross é (om 18 uur) en van Barking & The Mailman (om 21 uur) op het programma. Tot slot is er op zondag 11 juni van 9 tot 10u30 ontbijtbuffet à volont é met ook muzikale omlijsting (lees ook hierna in deze rubriek bij ‘Speciale verkeersregelingen’).

– Driebunderfeesten in Godveerdegem: In Godveerdegem wordt komend weekend aan caf é Driebunderhof opnieuw afspraak gemaakt voor de jaarlijkse Driebunderfeesten, die op vrijdagavond 9 juni ingezet worden met een quizwedstrijd (ploegen van vier deelnemers; meer info tel. 0478 40 32 32). Op zaterdag 10 en zondag 11 juni staan barbecue en muzikale optredens op het programma. ’s Zaterdags kan er gesmuld worden van 18 tot 21 uur en die avond zullen De Platte Choco’s de feesttent in vuur en vlam zetten. Op zondag kan men voor barbecue aanschuiven van 11u30 tot 14u30 en dan komen De Kluivers voor de nodige ambiance zorgen (ook nog later in de namiddag).

– Einduur festiviteiten: Met betrekking tot het besluit van de Vlaamse Regering inzake geluidsvoorwaarden voor muziek (geluidshinder en nachtlawaai) heeft het college van burgemeester en schepenen beslist aan de organisatoren van bovenstaande festiviteiten een afwijking op die normen toe te staan. Aan de inrichters van de (kermis)activiteiten aan caf é ’t Gemeentehuis in Strijpen is toestemming verleend om zowel op vrijdag 9 als zaterdag 10 juni muziek te maken tot 1 uur ’s nachts (telkens vanaf 17 uur). In de feesttent aan caf é Driebunderhof in Godveerdegem mag er ter gelegenheid van de Driebunderfeesten muziek weerklinken op vrijdag 9 juni van 19 uur tot middernacht, op zaterdag 10 juni van 18 uur tot 1 uur ’s nachts en op zondag 11 juni van 14 tot 22 uur.

– Speciale verkeersregelingen: Omwille van het evenement Cultuurkaravaan zal er in Elene op zondag 11 juni reeds van 6 uur ’s morgens tot 21 uur niet mogen geparkeerd worden en in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn in het gedeelte van de Lippenhovestraat tussen het oud-schoolgebouw en het kerkplein alsook op het Baron I. della Failleplein zelf (volledig) en in het aanliggende gedeelte van de Kouterstraat en van de Baron Boudewijnstraat (telkens 10 meter vanaf het kerkplein). Verderop in de drie voornoemde straten zal alleen plaatselijk verkeer mogen.

Wegens festiviteiten aan caf é ’t Gemeentehuis in Strijpen zal er van vrijdag 9 juni om 5 uur ’s ochtends tot zondag 11 juni om middernacht een parkeerverbod gelden en in geen van beide richtingen doorgaand verkeer toegelaten zijn op het Strijpenplein (parkinggedeelte kant Sint-Andriessteenweg + straatje voorkant kerk) alsook in het gedeelte van de Beugelstraat tussen het Strijpenplein en Vollander. Verderop in de Beugelstraat zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

Naar aanleiding van de Driebunderfeesten aan caf é Driebunderhof in Godveerdegem met quizwedstrijd op vrijdagavond 9 juni en zowel op zaterdagavond 10 als zondagmiddag 11 juni barbecue en muzikale optredens, zal er van donderdagmorgen 8 juni om 8 uur tot maandagmiddag 12 juni om 12 uur in de Driebunderstraat alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn en zal er niet mogen geparkeerd worden in het gedeelte van deze straat vanaf het kruispunt met de Langestraat tot een tiental meter voorbije de feesttent.

Met start en aankomst in Erpe-Mere staat zaterdag 10 juni de 4de Dwars door de Vlaamse Ardennen voor elite-men op de wielerkalender. Komende van Herzele en op weg naar Nederbrakel doet deze UCI 1.2-wedstrijd ook het grondgebied Zottegem aan via de Leenstraat, Europaweg, Langestraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Ten Ede, Faliestraat, Sint-Hubertusplein en Brakelstraat. De doortocht van de renners is voorzien tussen 12u45 en 13u05 maar met het oog op een veilige passage zal er in voornoemde straten (of het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours) reeds vanaf 11u45 tot 13u45 niet mogen geparkeerd worden.                 (DE BAKKER)

 

X