Wielergala De Pinte: Katrijn De Clercq boekt eerste zege

20170605 De Pinte DJ podium.png

De Pinte, 07/06/2017 –  Bij een zonnig zomerweertje kwamen 61 rensters naar De Pinte afgezakt om er deel te nemen aan de wedstrijd voor dames jeugd, een afwachtingswedstrijd in het kader van het jaarlijkse Wielergala t.g.v. de Pinksterkermis. (GDC)  

Schermopname (150).png

Junioren en nieuwelingen

Die 61 waren onderverdeeld in 27 junioren en 34 nieuwelingen. Bij de junioren een duo uit onze regio met Luca De Langhe (Keukens Redant) en Jara No ël (Donen/Vondelmolen). Bij de nieuwelingen een vijftal uit onze regio. Vijf die de laatste weken een mooi vormpeil lieten zien.

Op kop uiteraard Luna Renders (Keukens Redant), dit seizoen reeds goed voor 2 zeges op de weg en 3 tijdritten, waaronder de provinciale en nationale titel. Maar ook Maaike Vanderstraeten en Kirin Punnewaart (beiden WOOParike) toonden hun vormpeil evenals Charlotte Penninck (Isorex).

Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) was de laatste weken sterk afgeremd door mechanische pech en ziekte maar had zaterdag in Bellegem reeds getoond er terug te staan door eerst in de drie premiespurten in deprijzen te rijden en tenslotte ook nog derde te worden in de eindsprint. Dit in een loodzware wedstrijd waar slechts 8 van de 34 nieuwelingen de wedstrijd mochten uitrijden en zelfs maar 13 van de 30 junioren.

Ander kaliber

De wedstrijd in De Pinte was van een ander kaliber met als enige hindernissen een tunnel onder en een brug over de spoorweg. Maar met terug het kruim van de junioren aan de start zaten tempowisselingen er dik in en het kwam er op aan om aandachtig in de voorste gelederen post te vatten. Deze les hadden onze regiorensters goed begrepen en toen er langs de achterdeur een aantal rensters verdwenen bleven zij mooi vooraan in de eerste groep postvatten. Enkel Jara moest vooraan de groep laten rijden, maar als veldrijdster liggen haar doelen elders en heeft zij nog maar enkele weken de trainingen hervat.

Onze meisjes schuwden ook de aanval niet, toen in de tweede ronde Noa Jansen, een juniore van het Lares-team een eerste aanval opzetten schoof Katrijn attent mee. Het peloton liet echter niet begaan en reageerde op elke uitval. De junioren hadden er zin in en bleven de aanvalstrom roffelen, op enkele ronden van het einde was de trein dan toch vertrokken met Justine Loucharte (Tieltse Renners) en terug Noa Jansen, even later werd het een solo van Noa Jansen.

Het peloton probeerde nog maar kreeg het gat niet meer dicht. In de laatste ronde reageerde Katrijn gevat op een aanval van de Kempense Stephanie Kemps, ook een nieuwelinge, even konden beide eerstejaars dromen om met hun twee weg te rijden, maar eens de junioren de sprint begonnen voor te bereiden werden ook zij ingerekend.

Het ging toen in razende vaart naar de streep met nog 34 rensters, maar Jansen was gaan vliegen en won afgetekend de wedstrijd, Chayenne Vranken (ACROG Balen) ontsnapte nog nipt aan de greep van het peloton en haar ploeggenote Jinse Peeters won de sprint voor de derde plaats. Luca werd mooi achtste. Nadat ze was ingelopen hield Katrijn De Clercq mooi haar positie vooraan, zij draaide als eerste nieuwelinge de laatste rechte lijn in en koos de slickstream van enkele junioren.

Hoewel twee concurrentes aan haar wiel de laatste bocht namen kwamen deze er niet meer over en zo kon ze haar eerste seizoenszege op de weg boeken. Luna werd knap vijfde, Maaike elfde, Kirin dertiende en Charlotte veertiende. Mooie resultaten van de meisjes uit onze regio. Nu staan de examens voor de deur en zetten de meesten het wielrennen even op standby, maar over enkele weken zullen deze meisjes zeker weer van zich laten horen.

(Geert De Clercq)