Albanees Yber Sefa wint midweek koers in Oosterzele

DDL oosterzele Elite zc en beloften.

Oosterzele, 09/06/2017 –  De midweek wedstrijd voor Elite z.c. & beloften woensdag in Oosterzele als afsluiter van de Sinksenkermis, is altijd een koers waar heel wat renners op afkomen. (EDC, foto DDL)

Ook deze keer kwamen 92 renners hun rugnummer afhalen. Het succes is mede te danken aan het vele premiegewin dat die dag te verdienen is. De strakke wind maakte de wedstrijd bijzonder lastig.

Al na twee ronden wedstrijd zonderde zich een groep van 22 renners af van de rest. Meteen hadden ze een voorsprong van een halve minuut die al gauw opliep tot een minuut. Bij de koplopers waren ook een aantal buitenlanders vertegenwoordigd. Op vier ronden van het einde brak de koers definitief open. Zes renners konden zich losrukken en draaiden meteen goed rond zodat hun voorsprong onmiddellijk groeide tot een veertigtal seconden.

Mario Willems, Lennert Teugels, Jens Moens, Laurent Pieters, de Albanees Yber Sefa en Kevin Neirynck waren de zes die de rest pas aan de aankomstlijn zouden terug zien. Onderweg hadden Willems en Sefa al heel wat premies op zak gestoken, wat aanduidde dat zij toch bij de besten van het peleton waren. Dat bleek ook nog eens op twee ronden van het einde toen Willems, Sefa en Teugels de anderen achter zich lieten. Meteen waren de drie podiumplaatsen al bezet.

Voor de Albanees Sefa, rijdend voor het Asfra Racing Team uit Oudenaarde, ging het nog niet snel genoeg en net voor het ingaan van de laatste ronde ging hij er met een stevige demarage van door. Willems en Teugels konden alleen maar toekijken. Sefa kwam dan ook alleen over de aankomstlijn en won dus op overtuigende wijze deze wedstrijd voor Teugels en Willems, die op een tiental seconden volgden. Jens Moens werd nog vierde voor Laurent Pieters en Kevin Neirynck. O

p een tweetal minuten van Sefa won Arne De Groote nog de spurt van de overgebleven renners die ook in de vroege vlucht zaten.

(Erwin De Clercq, foto Danny De Lobelle)

Uitslag

1 SEFA  Ylber (ALB)

2 TEUGELS  Lennert +10”

3 WILLEMS  Mario

4 MOENS  Jens +1 ´10″

5 PIETERS  Laurent

6 NEIRYNCK  Kevin

7 DE GROOTE  Arne +2 ´00″

8 DESMECHT  David

9 VAN GUYSE  Jarno

10 WILKINSON  James

11 VAN BOVEN  Frederiek

12 VAN DAMME  Indy

13 MCCANN  Jez

14 VAN HYFTE  Steven

15 LAGNEAUX  Yoni

16 JOHNSTONE  Taylor

17 BASTIAENS  Ayco

18 VAN IMPE  Kevin

19 FIELD  Ian +5 ´12″

20 SIMON  Kenn