Ga jij wandelen met stront aan de knikker?

carl-nys-dikkele-onderweg-dsc09934

09/06/2017, redactioneel – Het (volgende) ingezonden beeld is dermate smerig, tegelijk duidend, dat het ongetwijfeld de bedoeling is om eerst te choqueren, dan aan te zetten tot nadenken. Als u al eens op verplaatsing naast de pot pist/schijt of op een andere manier uw vuil voor anderen laat liggen, lees dan verder.

Redactioneel – In meerdere ingezonden brieven werd specifiek de gebrekkige aandacht voor hygi ëne (en de gebrekkige algemene organisatie) van (sommige) wandelfederaties aangekaart.

Enkele lezers beleefden het als een hetze maar wie regelmatig deelneemt aan een massa-evenement weet wat het is om geen proper toilet te vinden. Het gaat dus over burgerlijk wangedrag en de moeilijkheid voor initiatiefnemers om bevuilende burgers, die het vertikken om dat vuil op te ruimen, tot ander gedrag te brengen.

De wandelfederaties zijn één van de slachtoffers.

Maar een organisator heeft ook een minimale verantwoordelijkheid tegenover zijn doelpubliek.  Een poging tot nuancering.

Wat met de verantwoordelijkheid van de bevuiler?

Gaat deze aanklacht gedeeltelijk voorbij aan de verantwoordelijkheid van elke deelnemer? Het vuile werk komt immers terecht op de schouders van vrijwilligers. Wat met de verantwoordelijkheid van elke individuele wandelaar die naast de pot pist en met zijn excrementen pronkt waar anderen zich naderhand behoren neer te vlijen?

Ook al proberen we de schoonste woorden te vinden om degoutant gedrag te omschrijven,… wat baten kaars en bril als de Vlaming geen propere bril wil?

Moet alles geprofessionaliseerd worden?

Natuurlijk zijn het gros der wandelaars keurige burgers die graag de billen op een propere rand neerploffen. Het probleem zijn diegenen die denken dat ook hun lichaamsafval andermans probleem is eens het geen deel meer uitmaakt van het lijf.

Is het psychotisch om op een wc-bril te schijten en dan je kak te laten liggen?

In bijlage een schrijven + foto van HDK. De rollen papier staan er doelloos bij.


Ingezonden :

Aan de Vlaamse wandelfederaties.

Beste,

Deze foto werd recent genomen tijdens de organisatie van een wandeltocht….

De mentaliteit moet dringend veranderen en de organisatoren en clubs moeten meer respect tonen voor hun  “klanten” de wandelaars.

De veiligheidsvoorschriften en hygi ënische voorschriften naleven en de voedselveiligheid normen toepassen.

Het zijn allemaal gedeelde verantwoordelijkheden, ook voor de wandelfederaties !!!

We spreken nog niet over het slecht Nederlands dat gebruikt wordt op allerlei  aanplakborden…

Maak er werk van !!!

HDK

DSC03028.jpg