Nick Dobbelaere nieuwe voorzitter van PVDA Geraardsbergen

guido_nick.jpg

Geraardsbergen, 09/06/2017 –  De Geraardsbergse afdeling van de PVDA heeft Nick Dobbelaere verkozen tot nieuwe voorzitter. Guido Driessens, die in 2013 de afdeling oprichtte en sindsdien leidde, geeft de fakkel door. De partij overweegt om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. (PDV)

 Persbericht

“De partij staat de komende periode voor grote uitdagingen”, vertelt Guido Driessens. “Niet alleen op nationaal vlak, maar ook lokaal willen we onze sociale linkse stem steeds luider laten klinken. Met een jongere kracht aan het roer zijn we beter gewapend om dat te doen. Dit is het goede moment om de fakkel door te geven.”

Nick Dobbelaere (42), die ook de initiatiefnemer is achter de actiegroep “Materniteit ASZ Geraardsbergen moet blijven”, werkt als journalist bij het maandblad Solidair en was al van bij de oprichting van de afdeling de rechterhand van Driessens. “Guido heeft als voorzitter de PVDA in Geraardsbergen op de kaart gezet”, vertelt Nick Dobbelaere. “We zijn een bloeiende en groeiende afdeling geworden, met een vijftigtal leden. Dat werk wil ik voortzetten en samen met onze hele ploeg uitbreiden. We kunnen uiteraard blijven rekenen op de ervaring en het enthousiasme van Guido om dat te doen, want hij zal zeker minstens even actief blijven.”

PVDA Geraardsbergen was de voorbije maanden en jaren actief rond tal van nationale en lokale thema’s: het klimaat, de oprichting van een sociale kruidenier, burgerdemocratie, strijd tegen armoede, de afschaffing van de Turteltaks, de mogelijke sluiting van de materniteit in Geraardsbergen, het CETA-verdrag …

“Ook de komende jaren gaan we in Geraardsbergen het beleid blijven opvolgen en het stadsbestuur het vuur aan de schenen leggen. Want ook in onze stad willen we een beleid dat in de eerste plaats op maat van de mensen is”, zegt Nick Dobbelaere.

“Door de harde maatregelen van de regering, hebben steeds meer mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En dan heb ik het niet alleen over mensen die al met armoede te maken hebben, maar ook over de steeds groter wordende groep van mensen m ét een job, tweeverdieners vaak, die vaststellen dat het leven op alle vlakken duurder wordt en het ook moeilijk krijgen. Terwijl ondertussen een toplaag van de samenleving steeds rijker wordt. Dat beleid moet drastisch worden omgegooid. De mens moet opnieuw centraal staan, niet de winsthonger van een kleine groep”, aldus de nieuwe voorzitter van PVDA Geraardsbergen.

Of de PVDA in Geraardsbergen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaat deelnemen is nog geen uitgemaakte zaak. “Die vraag krijgen we wel vaker”, lacht Nick Dobbelaere. “De kans bestaat zeker, maar we moeten er toch nog eens heel goed over nadenken. Want als we meedoen is het wel met de bedoeling een of meerdere zetels te halen. Anders beginnen we er niet aan.”