Bibliotheek Zottegem pakt uit met muurschildering Klaas Van der Linden

19022176_10213251427547268_781181281_n

Zottegem, 09/06/2017 – Regelmatige bezoekers van de bibliotheek hebben het zonder twijfel al opgemerkt, de Zottegemse kunstenaar Klaas Van der Linden werkt al enkele dagen aan een reusachtige muurschildering aan de achterkant van de bib. Het nu al indrukwekkende werk kadert in het kunstenatelier van Jazz Zottegem dat volgend weekend plaatsvindt. (PDV)

Jazz Zottegem gaat dit jaar door op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Op zondag is er naast uiteraard het jazz-programma dit jaar voor het eerst ook een kunstenatelier met een tiental plaatselijke kunstenaars die hun kunsten tentoonstellen en eventueel verkopen.

19024637_10154557084356512_1473014970_o

Dit initiatief is geïnspireerd op de  succesvolle  ‘Artiestenfoor’ die dit jaar na 44 succesvolle edities de handdoek in de ring gooit. Het open kunstenatelier op Jazz Zottegem heeft evenwel niet de  ambitie om opvolger van de ‘Artiestenfoor’  te worden, daarvoor is het opzet veel kleiner.

Het mag niet verbazen dat de organisatoren bij Klaas Van der Linden uitkwamen om het kunstenatelier kracht bij te zetten en letterlijk mee vorm te geven. De kwaliteit van zijn werken wordt alom geroemd, tot ver buiten de Zottegemse stadsgrenzen. Samen met de andere getalenteerde kunstenaars van het kunstenatelier zal hij dus voor een opvallende meerwaarde zorgen tijdens het gezellige Jazz Zottegem.

19046518_10213251427667271_843411744_n (1)

“Nadat de organisatoren mij hebben aangesproken ben ik onmiddellijk beginnen nadenken over een ontwerp”, legt Klaas uit. “Lang nadenken (lacht). Ik was zeer opgelucht toen dit ontwerp een go kreeg, want ik ben er zelf zeer tevreden over. Ik mocht eender wat kiezen, maar ik heb toch gezocht naar een beeld dat veel mensen zou aanspreken. De keuze voor de boeken spreekt voor zich en dat doen de kleuren van de slechtvalk ook.”

“Geel en blauw, de kleuren van Zottegem. De slechtvalk op zich heb ik gekozen omdat deze mooie vogel de laatste jaren aan een revival bezig is in onze regio. Hij is natuurlijk ook te linken aan het Egmontkasteel, want slechtvalken werden vroeger door kasteelheren vaak gebruikt voor de jacht. Het is zoals een klassiek schilderij, een tweeluik. Een stilleven waar de slechtvalk de boeken van de bib bewaakt.”

Klaas zal nog deze week en volgende week verder werken aan het kunstwerk. Eind volgende week zal het klaar zijn. Bedoeling is dat het ook na Jazz Zottegem op de muur van de bibliotheek blijft.

Lees meer over Jazz Zottegem via: 

  • https://www.nuus.be/2017/05/04/lady-linn-en-jeff-neve-op-jazz-zottegem/
  • http://www.jazzonsunday.be/
  • Facebookpagina

affiche-jazz-zottegem-20171

(Pieter De Valkenaere, foto’s met dank aan Guido De Vos)