Zottegem: 1.200 kinderen krijgen milieu- en natuureducatie van milieudienst

foto_Beisloven

Zottegem, 09/06/2017 –  Al wekenlang heerst er een enorme bedrijvigheid in het Beislovenpark. De milieudienst dompelt er immers de Zottegemse schoolgaande jeugd (van kleuters tot en met 6de leerjaar) in een milieu- en natuurbad. (PDV)

De kleuters krijgen tijdens een korte wandeling in het Beislovenpark meer uitleg over het leven van de bij. Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Kan een bij prikken en sterft een bij nadat ze geprikt heeft? Op deze en nog veel meer andere vragen krijgen de kleuters een pasklaar antwoord! Als slot van hun wandeling brengen ze een bezoekje aan het bijenhotel.

Voor de eerstegraadsklassen staat er een insectenspel op het programma. Al spelenderwijs leren de kinderen heel wat bij over het leven van een insect.

De tweede- en derdegraadsklassen krijgen les over het weer en het klimaat en leren welke de gevolgen van de klimaatverandering zijn op onze voedselvoorziening. Zij mogen ook planten in de gloednieuwe moestuin.

“ We organiseren onze milieuklassen nu al verschillende jaren. De belangstelling er voor blijft groeien. Zowel leerlingen, leerkrachten als onze mensen zijn zeer enthousiast over het initiatief. We willen in de toekomst verder blijven inzetten op milieu- en natuureducatie. De site Beisloven is hiervoor de ideale locatie. Normalerwijze moet eind dit jaar ons natuurspeelpark, waar kinderen in de modder zullen kunnen ravotten, gerealiseerd zijn. De voorbereidingswerken zijn intussen gestart. Om het oud schoolgebouw om te toveren tot een volwaardig milieu educatief centrum werd recent een ontwerper aangesteld. Met deze ontwerper zitten we binnenkort rond de tafel zodat we snel over een voorontwerp kunnen beschikken. “ geeft schepen van Leefmilieu Leen Goossens nog mee.