Granaat gegooid in Brakel

IMG_6348

Brakel, 11/06/2017 – Onbekenden hebben vannacht een granaat gegooid naar een woning langs de Wielendaalstraat. Er vielen geen gewonden. Het betrof de woning van de eigenaars van de fietsenzaak ‘Best Bikes’ in Herzele die eerder deze week ook al met een granaat werd bekogeld. (BB)

 

De granaat werd omstreeks 03u45 tot ontploffing  gebracht. Ook andere huizen en verschillende wagens die in de buurt stonden raakten beschadigd. Bij een van de wagens sneuvelden alle ramen.

Het parket is samen met de politie onmiddellijk een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van deze feiten. Ook DOVO is ter plaatse gekomen. Alles wordt in het werk gesteld om de verdachte(n) van deze feiten te identificeren en op te sporen.

Er wordt ook onderzocht of er eventuele linken zijn met andere feiten zoals eerder deze week. Toen werden granaten gegooid naar Best Bikes in Herzele en Eurotuin in Ophasselt.

(Bert Broos)

X