Boeiende ontbijtwandeling te Ninove

ninove ontbijtwandeling 201706 SORI0008.jpg

Ninove, 12/06/2017 – Op vaderdag 11 juni werd er door het Ninoofse stadscentrum gewandeld. Voor de eerste keer ging aan de wandeling een ontbijt vooraf: tussen 9u en 10u was het genieten van koffiekoeken, koffie, cava en fruitsap in het historische decor van de Hospitaalkapel. (SR) 

ninove ontbijtwandeling 201706 SORI9999.jpg

De reuzen keken toe en zagen dat het goed was. Na deze leuke en lekkere starter trotseerden 30 geïnteresseerden de zon om meer te vernemen over het ontstaan van en het hedendaagse Ninove. In de oudste, de stoutste en de wijste der steden ligt heel wat historiek te rapen: de verdwenen stadspoorten, de teloorgegane abdij, de vele beelden, de (soms) woelige maar nu kalme Dender, Dr Hemerijckx, de belangrijkste Ninovieter… stuk voor stuk kwamen ze aan bod.

(Sophie Richez)