La petite Rooze en Caf é aux Lettres uit Oudenaarde missen nipt een award

awards.jpg

Brussel, 12/06/2017 – ‘t Herte Animeert, Home Made Happens en de Open Schuurdag slepen de eerste Zo Dichtblij Awards in de wacht. Bond Beter Leefmilieu, Unizo en Gezinsbond reikten op 10 juni in totaal zes prijzen uit voor activiteiten die bijdragen aan een leefbare stad of gemeente. Hiermee sluiten ze de succesvolle eerste editie van de klimaatcampagne Zo Dichtblij af.  La petite Rooze en Caf é aux Lettres uit Oudenaarde missen nipt een award maar kregen een vermelding in het persbericht van de Bond.  

Winnaars Zo Dichtblij Awards.JPG

Persbericht :

Bruisende en duurzame gemeenten

Van 29 april tot 3 juni registreerden 76.102 deelnemers in totaal meer dan 300.000 Zo Dichtblij-loten in de 90 deelnemende gemeenten en werden maar liefst 572 duurzame activiteiten georganiseerd. “Verenigingen en burgergroepen brengen inwoners samen rond duurzame thema’s. Zo werken ze actief mee aan de transitie naar een leefbare stad of gemeente en dat wil ‘Zo Dichtblij’ graag aanmoedigen en meer zichtbaar maken. Daarom belonen wij de zes winnaars met een geldprijs van 500 euro,” vertelt Inge Malev é van Bond Beter Leefmilieu.
Winnaars Zo Dichtblij Awards

Home Made Happens – Zo Dichtblij Award voor Ondernemende kern

La petite Rooze en Caf é aux Lettres zijn ondernemingen van twee buurvrouwen uit Oudenaarde. Zes jaar geleden stampten zij een sfeer- en stijlvolle pop-up beurs uit de grond. Dit jaar kwamen meer dan 1.000 bezoekers snuisteren bij een 25-tal eigentijdse winkels, labels, ateliers, ontwerpers en foodtrucks. “Dit project toont de kracht van bevlogen mensen aan. Klein gestart en uitgegroeid tot een succesvol evenement,” aldus de jury. Home Made Happens zal het geld gebruiken om zich door een expert te laten begeleiden om het concept en de online aanwezig te verbeteren.

‘t Erte animeert – Zo Dichtblij Award voor Kwaliteitsvolle, groene leefomgeving

Dorpsteam Belzele wil samen met Biohoeve Kolibella, Yoga & Health Ilse en alle enthousiaste Belzelenaren ‘t Erte cre ëren, een gezellige plek waar groot en klein dicht bij huis terecht kunnen voor basisproducten, ontspanning en ontmoeting. Biohoeve Kolibella stelt een mooie, groene locatie ter beschikking om ‘t Erte te realiseren. Yoga & Health Ilse voorziet in een aangename ontspanningsruimte. De jury looft dit ambitieuze plan en het feit dat Belzelenaren die iets bijdragen, ook iets terugkrijgen.

 

Repair Caf é, Geefplein en Openschuurdag – Zo Dichtblij Award voor Circulaire economie

Natuurpunt Waasland Noord, Natuurhuis Panneweel en transitie Sint-Gillis-Waas organiseerden samen een populaire ontmoetingsdag. Op deze dag kon je spullen herstellen in een Repair Caf é of weggeven op het geefplein, genieten van een lokaal bier, wandelen en creatief bijleren over de natuur.

(BBLV)

X