Brouwerij Roman strikt top tribute bands voor 16e  Brouwerijconcerten

111

Oudenaarde, 13/06/2017 – Ook dit jaar is de binnenkoer van Brouwerij Roman het decor van de Brouwerijconcerten. Deze gaan door iedere woensdagavond van juli en de eerste woensdag van augustus. Tijdens deze 16e editie zorgen vijf tribute bands telkens voor een avondvullend programma. De inkom is, net zoals de voorbije jaren, gratis. (SDP)

Het recept van de brouwerijconcerten is intussen alom gekend: verschillende bands zorgen met hun live muziek voor ambiance terwijl Brouwerij Roman voldoende fris bier voorziet om de dorst te lessen. Voor het eerst in zestien jaar staan er enkel tribute bands op het programma, die covers brengen van bekende groepen van vroeger en nu. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. De optredens gaan telkens van start om 20.30 uur.

Het programma van de 16e Brouwerijconcerten ziet er als volgt uit:

Woensdag 5/7:

De boM — Tribute Doe Maar
‘De Bom’ is een in 2012 opgericht Vlaams eerbetoon aan de Nederlandstalige popgroep Doe Maar, die van 1978 tot 1984 razend populair was. Met veel passie brengen ze hits zoals Belle H élène, 32 jaar, één nacht alleen…

Woensdag 12/7:

IC/TC — Tribute AC/DC
De Belgische tribute band ‘IC/TC’ brengt alle klassiekers van de Australische rockband AC/DC. De bandleden willen zo dicht mogelijk aanleunen tegen de rockband AC/DC en doen dat door zowel hun look als stemgeluid af te stemmen op de originele band.

Woensdag 19/7:

Beatles By Girls — Tribute The Beatles
Beatles By Girls is, zoals de naam doet vermoeden, een volledig vrouwelijke band die de grootste hits van The Beatles brengt. De dames van Beatles By Girls keren terug naar het Liverpool van de jaren ’60 met hits als Hey Jude, Yellow Submarine en Let it be.

Woensdag 26/7:

U2Baby — Tribute U2
‘U2Baby’ werd in 2009 opgericht in Londen door twee broers, Richard & Simon Peace,  met een grote passie voor de muziek van U2. Ondertussen telt de band vier leden en touren ze met nummers zoals One en  With or without you door heel Europa.  De band werd vorig jaar nog genomineerd voor de Tribute Music Awards.

Woensdag 2/8:

Cosmo’s Foger-t — Tribute Creedence Clearwater Revival
Op 2 augustus brengt ‘Cosmo’s Foger-t’ het beste van de legendarische band Creedence Clearwater Revival. De band rond Frankie Saenen (bekend van onder meer The Scabs) zorgt met nummers als Fortunate Son, Proud Mary en Bad Moon Rising  voor een stevige portie rock&roll.

 

(Sven De Spiegeleer)