Guido De Padt lijsttrekker in Geraardsbergen

Burgemeester1.jpg

Geraardsbergen, 15/06/2017 – Het Open VLD bestuur van Geraardsbergen besliste unaniem om Guido De Padt voor te dragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. (LB)

Voorzitter Rurik Van Landuyt is tevreden: “Met 12 jaar burgemeesterschap, zijn ervaring als minister van binnenlandse zaken, regeringscommissaris, provinciaal gedeputeerde en  schepen, is hij de geknipte man om verder aan het hoofd te staan van onze stad. Zijn voltijdse  inzet voor de burger en aanwezigheid tussen het volk,  typeren hem volop. En iedereen is voor hem gelijk. ”

Oproep naar ge ëngageerde en onafhankelijke burgers

Van Guido De Padt is geweten dat hij veel belang hecht aan participatie en inspraak. Het Geraardsbergs bestuur is erin geslaagd om tijdens de voorbije jaren 17 dorps- en wijkraden op te richten. De burgemeester wil dat de raden  in de toekomst een eigen budget krijgen en bijvoorbeeld mee beslissen over groen of verkeersveiligheid in het dorp.

Hij droomt er ook van dat bewoners nu ook echt hun inbreng gaan doen in het lijstprogramma en nadien ook verantwoordelijkheid opnemen in de stad.

Guido De Padt: “De politiek ziet er thans anders uit dan vroeger. Ik voel aan dat mensen zich soms wegdraaien van de politiek, maar tegelijkertijd toch willen participeren in het beleid. Daarom mijn oproep naar ge ëngageerde en actieve burgers die samen met ons  een positief project willen uitwerken. Als zij dat zo willen, kunnen ze zich als onafhankelijke verkiesbaar stellen op onze lijst.”

Nieuwe termijn

De burgemeester van Geraardsbergen ziet een nieuwe bestuurstermijn wel zitten en blikt ook tevreden terug op de 4,5 jaar oude bestuursperiode: “Ik sta aan het hoofd van een hechte en uitstekende bestuursploeg. Elkeen mag zijn ding doen en werkt goed . Maar nu ligt er nog 1,5  jaar  voor de boeg en ook nog veel werk. Ons daar volop voor ‘smijten’ is d é boodschap.”