’t Uilekot in Herzele organiseert

uilekot2

15/06/2017 – ’t Uilekot heeft heel nieuwe activiteiten: Arabische jazz en een avondmarkt met Djemb é en Yves Peeters Gumbo.  

 

Zat. 24/06, 21u: Hijaz – Arabische jazz

Hijaz is een uniek kwartet gebaseerd op de dialoog tussen de Arabische oed en de Westerse piano. Hijaz is een toonladder uit de Arabische muziek maar de naam verwijst ook ondubbelzinnig naar jazz. Waar de Arabische en mediterrane muziek de inspiratie zijn, is de jazz de open houding en de interpretatie. Hijaz is een hecht kwartet dat de gelijkenissen en verschillen tussen muzikale tradities verkent en op zoek gaat naar harmonie, warmte en schoonheid.

Op de derde cd Nahadin (2014) vond Hijaz zichzelf opnieuw uit en werd de bezetting gereduceerd tot een kernachtig kwartet. De groep experimenteerde en componeerde en gooide daarvoor alle houvast en alle regels overboord om met wederzijds respect en begrip waar te maken wat in het echte leven zo moeilijk lijkt – het verenigen van culturen. Daarvoor lieten ze zich onderdompelen in hun muziek: geen refrein, geen strofe of bridge; enkel nog organische muziek die vloeit als water… De muzikanten zijn: Moufadhel Adhoum (oud), Niko Deman (Piano), Rui Salgado (bas), Chryster Aerts (percussie).

Inkom: €9 (leden en kleine inkomens: €7). Locatie: ’t Uilekot vzw, Groenlaan 39, 9550 Herzele.

 

Vrij. 07/07, 20u: Avondmarkt met djemb é en Yves Peeters Gumbo

Op vrijdag 7 juli is er de jaarlijkse Herzeelse avondmarkt en ’t Uilekot sluit hier vanaf 17u op aan.

De reeds toegezegde standhouders zijn Miss Green, Effectieve micro-organismen, Voedselteams, Repair Caf é – pop up, Champs-Elis é, Eco Deco, Therapiehond Millie, Maison Delclef, Eco&Fair, een kraam met allerlei haakwerkjes en een kraam met tweedehandskledij.

Doorlopend kan je ook terecht bij Catberry (taart & gebak), de Bar Tropical met (h)eerlijke cocktails en een Kruidig Eetkraam.

Om 19u is er een korte djemb ésessie olv Alex Rosier. Geïnteresseerden kunnen achteraf info opvragen in verband met de lessenreeks die start in het najaar van 2017.

Om 20u is er het concert (try-out) van Yves Peeters Gumbo. Zij nemen je mee op een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na de orkaan Katrina. Hun muziek is een smeltkroes van invloeden en stijlen uit ‘The Big Easy’: krachtige zangpartijen uit de gospel en soul, vermengd met second-line grooves, bluesy pianolicks, funky blazersriffs en bezwerende voodooritmes, met daar bovenop veel ruimte voor improvisatie. Hun CD The Big Easy Revisited is een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit New Orleans.

Yves Peeters Gumbo ging in mei 2015 op tournee doorheen Belgi ë met JazzLab Series en speelde sindsdien ook op verscheidene festivals in binnen-en buitenland (o.a. Jazz in’t Park, Roeselare Jazz en Jazz in Duketown). Begin 2016 verscheen hun eerste album ‘The Big Easy Revisited’ op het W.E.R.F. label. De muzikanten  zijn: François Vaiana (zang), Nicolas Kummert (tenorsaxofoon), Dree Peremans (trombone), Bruce James (piano, zang), Axel Gilain (bas), Yves Peeters (drum).

Gratis. Locatie: ’t Uilekot (buitenterrein), Groenlaan 39, Herzele.

 

 

 

 

Sarah Hutse

vzw ’t Uilekot – Groenlaan 39/41 – 9550 Herzele

053/62 64 36 of 0494/98 85 28 www.uilekot.org

Rek.nr.: BE78 0010 5979 1886

 

Openingsuren:

 

Secretariaat: di tem vr van 10u tem 18u.

Winkel Eco & Fair: di tem vr van 10u tem 18 + za van 10u tem 17u.

Caf é ’t Uilekot: vr & za vanaf 20u of op afspraak (kleine feestjes, vergaderingen, …).

X