Zottegem stelt Omloop het Nieuwsblad voor beloften voor

1-RUDY8070

Zottegem, 17/06/2017 – Gisterenavond in het Kasteel van Breivelde stelden Wielerclub Egmont, Flanders Classics en het stadsbestuur de nieuwe editie van de Omloop het Nieuwsblad voor. De wedstrijd heeft volgende week zaterdag plaats en belooft opnieuw een trekpleister voor talent en wielerfans te zullen worden. (RS)

Zottegem en wielrennen blijft een geslaagd huwelijk. De laatste jaren kijkt de Egmontstad op geen inspanning om zich verder als wielerstad   te profileren.  Dat kan ook moeilijk anders, gelegen aan de poort van de Vlaamse Ardennen, kennen legendarische kasseistroken als de Paddestraat en het wielrennen zit ons als het ware in het bloed.

1-RUDY7790

Wielerclub Egmont doet dat nu al meer dan 40 jaar en met groot succes. Ook vorig jaar kende de Omloop het Nieuwsblad voor beloften   een schitterend wedstrijdverloop met een prachtige winnaar. En zoals de traditie het wil wacht voor veel van deze jongeren die zich hier in Zottegem kunnen tonen een mooie toekomst als wielrenner.

Zaterdag 1 juli aanstaande   staat de 52 é editie van Omloop het Nieuwsblad voor beloften op de kalender. De erelijst van de voorbije vijftig jaar toont   aan wie in Zottegem top drie rijdt, uit het goede rennershout gesneden moet zijn.

Op het palmares van de Omloop voor beloften staan namelijk meerdere wereldkampioenen en winnaars van o.a. Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race. Het ligt voor de hand dat een koers die bij de beloften tot de internationale top behoort, niet mocht ontbreken in de portefeuille van Flanders Classics.

De samenwerking tussen wielerclub Egmont vzw en de grootste organisator van klassiekers, bevestigd de belangrijke rol die Omloop het nieuwsblad voor beloften in de wielerwereld speelt. Flanders Classics zorgt boven dien voor uitstraling en wekt interesse voor de Omloop bij een ruimer publiek.

1-RUDY8020

Vorig jaar won Elias Van Breussegem. Wie volgt hem op?

 

1-RUDY8105

Technische info;

Afstand; 95 kilometer in lijn + 3 ronden van 27 kilometer.

Officieuze start; 13.00 uur — parkstraat — Grotenberge.

Offici ële start;       13.03 uur — Europaweg ( witte brug ) — Grotenberge.

Aankomst; rond 17.15 uur.

Hellingen;

1 Valkenberg — 2 kaperij — 3 Kruisberg — 4 Taaienberg — 5 Eikenberg — 6 Stationsberg — 7 Wolvenberg — 8 Molenberg — 9 Leberg — 10 Berendries — 11 Grotenberge.

Lippenhovestraat en Paddestraat.

 

Foto’s en tekst,    Rudy Schietecatte