Zottegem: Massages en schoonheidsbehandelingen voor kankerpati ënten

PDV_Zorgshop 1 lijn

Zottegem, 20/06/2017 –  Mensen met kanker en zorgbehoevenden kunnen vanaf maandag 26 juni terecht in de zorgshop van de Liberale Mutualiteit voor een aangepaste schoonheidsbehandeling of massage van ‘Kanker Beauty Professional’  Machteld Van Lierde. (PDV)

 

“Een aangepaste verzorging bieden is zo belangrijk”

Machteld Van Lierde heeft al jaren ervaring binnen de schoonheidszorg. 25 jaar geleden startte ze haar eigen schoonheidssalon in Aalst, een droom die ze als kind al koesterde. Door de jaren heen werd ze in haar salon vaak geconfronteerd met kankerpati ënten. Het frustreerde haar dat ze hen niet beter kon helpen. Toen ze vernam dat het Institute for Professional Care een opleiding Kanker Beauty Professional organiseerde, aarzelde ze geen moment om zich in te schrijven.

In februari studeerde Machteld na een intensief traject af als Kanker Beauty Professional. “Ik wist te weinig over kanker om mijn klanten raad te geven”, zegt Machteld. “Nu ik kan meepraten, voel ik dat ze heel open over hun problemen spreken.”

Echte vechters

Kankerpati ënten en zorgbehoevenden kunnen bij Machteld in het LM-kantoor van Zottegem terecht voor herbalanceringsmassages, gelaatsverzorging en hand- en voetverzorging.

“Schoonheidsbehandelingen bij kankerpati ënten vragen om een gepaste aanpak”, zegt Machteld. “Zo is het opletten voor allergische reacties en littekens. Ook te diepgaande massages kunnen een nefaste invloed hebben. Een ideale behandeling is daarom de herbalanceringsmassage, die geest en lichaam weer in balans brengt. Daarnaast is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te voeden. Ik geef veel tips mee zodat mijn klanten zich ook thuis kunnen verzorgen.”

“Ik begon aan de opleiding tot Kanker Beauty Professional met een klein hartje omdat ik vreesde in een omgeving vol verdriet terecht te komen. Maar niets was minder waar: ik was en ben nog altijd onder de indruk van de positieve ingesteldheid van de kankerpati ënten. Ze zijn echte vechters. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop ze met hun ziekte omgaan.”

Praktisch

Een behandeling bij Machteld is mogelijk op maandagvoormiddag vanaf 26 juni. In de LM Zorgshop van Zottegem (A. Scheirisstraat 31), telkens tussen 8u30 en 12u.
Meer informatie of een afspraak maken doe je via LM Oost-Vlaanderen: info.ov@lm.be, 09 223 19 76 of in het LM-kantoor.