Gavers fotosalon van Koninklijke fotoclub Gafodi

Gavere 2017 Gafodi fotosalon IMG_8693.jpg

Gavere, 21/06/2017 – De Gaverse fotoclub Gafodi bestaat 50 jaar en hield alweer een schitterend (45ste) fotosalon waarbij de laureaten in de bloemetjes werden gezet. Op het marktplein werden groot formaat foto’s getoond. De binnententoonstelling was de plek waar naast de 42 eigen fotografen ook gastfotografen hun kunnen toonden. (SjK)  

Gavere 2017 Gafodi fotosalon IMG_8711

Dit boerke is geen fotograaf,… en voelde zich Kuifje,… nee, eerder Bobbie,… bij het betreden van de fantastische expositie. Ik weet dat er aan mijn Canonneke rechts bovenaan een knopke staat en een wieleke om aan te draaien, een joystickske om de iso waarden aan te passen en de achtergrond waziger te maken wanneer de lens tegen het onderwerp plakt,… hèhè,… en met de nifty-fifty uit de sjiekenbak durf ik al eens een klik geven tijdens een concert, daar waar de gewone telelens de lichtwaarden niet de baas kan. Tja,… voor straffer poeier betaal je de prijs van een motorfiets. Maar vooral de deskundigheid van de fotograaf maakt het verschil. En hier zie je de meesters aan het werk. Er is ook aandacht voor de jongeren,… die prachtige beelden weten vast te leggen.

De foto’s in deze reportage doen de werken geen eer aan. Maar langs de andere kant,… wie gebeten is door fotografie had zelf maar moeten langs komen.

(Sjarel Klak)