Turteltaks afgeschaft

Turteltaks_500

Algemeen, 22/06/2017 –  Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse energieheffing of Turteltaks geschrapt. Sinds 1 maart 2016 kreeg de Vlaamse consument meer dan 100 euro extra per jaar aangerekend, boven zijn al zeer dure elektriciteitsfactuur. Test-Aankoop had in april 2016 een verzoek tot vernietiging ingediend op grond van pure discriminatie en krijgt nu gelijk van het Grondwettelijk Hof. (FDS)

Deze energieheffing of Turteltaks genoemd naar toenmalig minister Turtelboom, was een grote puinhoop. Alleenstaanden die amper 1200 kWh per jaar verbruikten, betaalden extra 103 euro per jaar. Dit was evenveel als een gezin dat het driedubbele verbruikt.

Grote bedrijven met hoog verbruik betalen tot 60 keer minder dan de particulier. Denk nu niet dat je die te veel betaalde taks gaat terug krijgen. Voor 2016 en 2017 wijzigt er niets, enkel vanaf 2018 mag die taks niet meer worden geïnd. Niet te vergeten voor elektriciteit is Vlaanderen reeds de derde duurste van Europa. De levensduurte in  Belgi ë en Vlaanderen met allerlei belastingen en heffingen, is zeer hoog vergeleken met andere Europese landen.

(FDS, bron Test-Aankoop)

X