VZW De Bron opent groep van 75 assistentiewoningen in Zottegem

IMG_9527

Zottegem, 21/06/2017 – Op 1 juni opende 2017 één vleugel van de nieuwe groep van assistentiewoningen in de Marie Popelinstraat, vlakbij parking AZ Sint Elisabeth . Samen met de bewoners van deze vleugel verhuisde ook de dienstenchequeonderneming en het strijkatelier van vzw De Bron. Deze waren voorheen in de Godveerdegemstraat gevestigd. (PDV)

Op 1 juli zal ook de tweede vleugel bewoond worden. Vanaf dan zal het volledige gebouw operationeel zijn. Ondertussen kunnen de huidige bewoners wel al volop genieten van de extra faciliteiten, zoals: de brasserie, een petanquebaan, de fitness, het kapsalon, het landschapspark en een zithoek. Vanaf juli komt daar nog een patio, een wellnessruimte, een huisbibliotheek en een vergaderzaal bij die door de bewoners gebruikt kunnen worden.

Plechtige opening

De offici ële opening van het gebouw gaat door op donderdag 29 juni. Op deze avond zal het gebouw ingehuldigd worden door burgemeester Jenne De Potter, waarna Mgr. Van Looy, bisschop van Gent, het gebouw zal inwijden. Kunstenaar Theo Peers komt zijn kunstwerk “De vlucht van de meeuw op het ritme van de zee” toelichten aan de aanwezige genodigden. Tot slot worden alle genodigden getrakteerd op een ‘foodtruck dinner’.

Tuinfeest voor personeel

Vzw De Bron wil deze gebeurtenis niet zomaar laten voorbijgaan en trakteert daarom alle 126 personeelsleden, hun partners en kinderen op een ontbijtbuffet in het landschapspark van de assistentiewoningen. Dit personeelsfeest gaat door op zaterdag 1 juli. Zowel voor de kinderen als de volwassenen is er randanimatie voorzien. In het landschapspark wordt een springkasteel en minikermis opgezet.

Opendeurdag

Op 1 juli stelt vzw De Bron haar deuren open voor het grote publiek, dit van 14u tot 17u. Geïnteresseerden kunnen zich vrij aanmelden in de brasserie van de assistentiewoningen. Er zullen geleide rondgangen zijn doorheen het gebouw en het landschapspark, geïnteresseerden kunnen concrete info op maat opvragen en wie wenst kan die dag zelf een contract tekenen. Parkeren kan op de parking van AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Gratis uitrijkaartjes zullen voorzien worden.

Algemene info / bezoek

Wie graag op een ander moment een bezoekje brengt aan de assistentiewoningen kan contact opnemen met de woonassistent, mevr. Tina De Mey, via 09/364.89.30 of via gaw.debron@sezz.be.

X