Zottegem stelt nieuw arbeidsreglement voor

12042904_10153012814617541_8828540498097401126_n

Zottegem, 22/06/2017 – Tijdens de gemeenteraad afgelopen maandag werd het nieuwe arbeidsreglement voor de stad Zottegem goedgekeurd.  “Het  werd uitvoerig overlegd met de drie vakbonden en bevat duidelijke regels en afspraken voor alle werknemers.”, aldus schepen Peter Vansintjan. (PDV)

peter vansintjan

Met de goedkeuring lijkt een einde te zijn gekomen aan de onvrede bij een deel van het stadspersoneel. “In het arbeidsreglement worden de regels vastgelegd waaraan de werknemers en de werkgever zich moeten houden om vlot te kunnen samenwerken”, geeft Vansintjan nog mee.

In concreto gaat bepaalt het onder andere de arbeidsduur, de uurroosters, de vakantieregels, de wijze van prikken en meten van arbeidsprestaties stamtijden en glijtijden , de rechten en plichten van de werknemers en werkgevers, de procedure te volgen bij ziekte, de regels bij gebruik van e communicatie, de gsm policy, de deontologische code , het instellen van een systeem van track &trace en de bescherming tegen stress geweld en pesterijen, …

(Pieter De Valkenaere)