Muur en Bosberg als scherprechters van de Omloop Het Nieuwsblad

OK2A5001

Geraardsbergen, 28/06/2017 –  Volgend jaar krijgt de Omloop Het Nieuwsblad een nieuw parcours. Vanaf Brakel wordt het oude trac é van de Ronde van Vlaanderen gevolgd. In Geraardsbergen is men opgetogen. (LB)

Burgemeester Guido De Padt: “We zijn heel tevreden dat de Omloop Het Nieuwsblad, die als opener van het wielerseizoen een vrij grote status heeft, over de Muur en de Bosberg komt. En dan nog in de finale van de vroegere Ronde van Vlaanderen Dat levert al onmiddellijk een waarborg op   voor spanning en beslissende koersontwikkelingen. Daardoor krijgt overigens ook   de Omloop een grotere waarde binnen   het koerslandschap en mikt men op een volksgebeuren dat door de Muur zal worden opgewekt.

Sportschepen V éronique Fontaine: “Na het terug   opnemen van de Muur in het parcours van de Ronde van Vlaanderen, hetgeen een fameus schot in de sportieve roos was, is dit voor de Geraardsbergse regio, inclusief Ninove, een tweede opsteker van formaat.

En dit zal het ook zijn voor de talloze wielerliefhebbers die destijds felle kritiek hadden op het wegvallen van de Muur uit De Ronde.

Guido de Padt en V éronique Fontaine willen de bladzijde van het verleden volledig omdraaien :We zijn Flanders Classics en Wouter Vandenhaute dankbaar voor de beslissing om de Muur opnieuw als mythisch   icoon in twee klassiekers van formaat op te nemen. De Muur en de Bosberg hebben hunplek opnieuw opgenomen waar ze thuishoren, nl. in het centrum van het internationaal wielerspektakel.”

(Lisa Bilterijst)