Zottegems zomertaalklasje zoekt vrijwilligers

PDV_Taalklasjes 1

Zottegem, 28/06/2017 – Vanaf 24 augustus zijn er opnieuw taalklasjes in het Huis van het Kind. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar die het Nederlands niet zo goed beheersen. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers. (PDV)

“Vanaf 24 augustus organiseert het Huis van het Kind opnieuw taalklasjes ‘Taalkriebels’ voor kinderen van 5 tot 10 jaar die het Nederlands niet zo goed beheersen,” dat laat schepen van Sociale Zaken, Kurt De Loor, weten. “We richten ons op kindjes die thuis weinig Nederlands spreken en kindjes die extra taalprikkels kunnen gebruiken. Na twee maanden vakantie zijn kindjes die thuis geen Nederlands spreken de taal vaak een beetje verleerd. In de zomertaalklasjes leren de kindjes opnieuw spelenderwijs omgaan met het Nederlands. Het aanbod is helemaal gratis en loopt van 24 augustus tot 30 augustus, telkens in de voormiddag. Voor die taalklasjes zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wie graag met kinderen werkt en vrij is eind augustus kan zich kandidaat stellen. Je krijgt er een fantastische ervaring en een vrijwilligersvergoeding voor in de plaats.”  

“De laatste week van de zomervakantie zet het Zottegems Huis van het Kind de deuren open voor kinderen die wat taalprikkels kunnen gebruiken,” laat De Loor weten. “Leerkrachten merken vaak dat kinderen die thuis geen Nederlands spreken of kinderen met taalarmoede na een zomervakantie opnieuw een inhaalbeweging moeten doen. Door ze spelenderwijs bezig te laten zijn met taal willen we het Nederlands warm houden en hen een mooie voorsprong bezorgen.”

De Loor: “We zijn absoluut overtuigd van de meerwaarde van dit project. De taalklasjes gaan door van 24 augustus tot en met 29 augustus, telkens van 8u15 tot 14u in het Hujs van het Kind. Op 30 augustus gaan de kindjes op daguitstap. Katrol Zottegem zorgt voor de inhoudelijke en logistieke voorbereiding van het kamp, als vrijwilliger begeleidt je de activiteiten bij de kinderen. Op 21 augustus is er een knutsel- en voorbereidingsdag voorzien. Wie interesse heeft of vragen kan een mailtje sturen naar ellen.vanderlinden@ocmw.zottegem.be.”