De Giesbaargse jeugd is klaar voor de grote vakantie

speelplein

Geraardsbergen, 28/06/2017 – Schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont laat weten dat Geraardsbergen heeft gezorgd voor een mooi aanbod activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie. Je leest alle info hierna. (LB)

Het einde van het schooljaar betekent de start van 9 weken grote vakantie. Kinderen kijken uit naar een fantastische zomervakantie en ouders maken een planning op waarmee ze hun kinderen twee manden lang gaan zoet houden.
“We hebben alvast gezorgd voor een mooi aanbod tijdens de vakantie”, zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont, “Voor ouders is het immers niet eenvoudig de gepaste vrijetijdsbesteding te vinden voor hun kinderen. We hebben dan ook gezorgd voor een maximale spreiding van het aanbod”.

Spiraal

Nieuwe locatie speelplein

Speelpleinwerking Guustje verhuist naar het Sint-Catharinacollege in de wegvoeringstraat. Zowel de kleutertjes, het groot plein en de tienerwerking hebben daar plaats. Het speelplein voor kinderen met een beperking blijft plaatsvinden in De Mozaïek (Boelarestraat).
Kinderen tot 12 jaar kunnen ook terecht de buitenschoolse kinderopvang “De Speeldoos”. Hiervoor dien je wel vooraf in te schrijven.

Deelgemeenten

Geraardsbergen telt maar liefst negen speelpleintjes. Kinderen kunnen er ravotten op de schommels, glijbanen en jongeren kunnen terecht op de multifunctionele sportterreinen. Op sommige plaatsen wordt er op geregelde tijdstippen een speelstraat ingericht. En in Zandbergen en Waarbeke is er een speelpleinwerking.

Aanbod voor jongeren

Ook voor jongeren hebben we wat in petto. Er is een tienerspeelplein, een workshop Handlettering en ook jeugdhuis De Ressort organiseert activiteiten. Op vraag van de studenten openen we voor wie jammer genoeg herexamens heeft vanaf 24 juli de studeerruimte in JC De Spiraal en de kerk van Zarlardinge.

Kindervakantiekrant

Voorts zijn er ook nog dagactiviteiten, sport- en kunstkampen, familievoorstellingen, kan je terecht in wijkcentrum De Poort en bij het huis van het kind in de spelotheek.
Het volledige aanbod is te vinden in de kindervakantiekrant. Deze is te verkrijgen bij de jeugddienst of via de website van de stad Geraardsbergen. Onze jeugddienst (telefoon 054 43 44 05) helpt je ook graag verder bij al je vragen over dit vakantieaanbod.

Afsluiter

De grote vakantie wordt afgesloten met h ét Geraardsbergse kinderfeest: “MuurRock 4 Kids”. Op zondag 3 september verrijst op de Vesten opnieuw een groot kinderdorp.
“En op 16 september heeft voor de tweede keer het “Gala van de Giesbaargse jeugd” plaats, iets waar vele jongeren nu al naar uitkijken!” besluit de schepen van jeugd.