Kampioenen U16 van Olsa Brakel ontvangen op het gemeentehuis

3000533-aa031af57a50a7f5a9fe4eab8281954d

Brakel, 29/06/2017 – De U16 van Brakel werden onlangs ontvangen op het gemeentehuis. Waarom? Dat leest u hierna! (BB)

De U16 van Olsa Brakel begonnen na een geslaagde voorbereidingsperiode in juli-augustus aan het eerste deel van de competitie (september-december). Daarin kregen ze enkele sterke tegenstanders voorgeschoteld zoals Aalst, Harelbeke, Torhout, Racing Club Gent, … De start liep niet zoals verhoopt.

Er werd te vaak verloren en het goede voetbal ontbrak net iets te vaak. Ook het geluk stond toen niet aan onze zijde en als het voetbal dan mooi en verzorgd was liepen we toch op een ‘dodelijke’ tegenaanval met verlies tot gevolg. Na een relatief korte winterstop ging het tweede gedeelte van de competitie in (januari – april) waarin de meeste ploegen dezelfde bleven als in het eerste competitiedeel, maar nu ook met een echte ‘burenderby’ tegen Sottegem.

Na een knappe winst tegen Petegem en een onverdiend verlies op Harelbeke viel alles in zijn plooien op Torhout. Daar werd oververdiend 0-1 gewonnen, met heel knap voetbal, en toen was de trein vertrokken. Het voetbal was bij momenten ontzettend knap en de resultaten volgden en resulteerden in 9 overwinningen op een rij – in februari/maart werd dan ook geen enkele maal verloren. Een knappe progressie werd gemaakt tegen ploegen waar we in het eerste deel vaak het onderspit moesten delven.

3000533-aa031af57a50a7f5a9fe4eab8281954d

De apotheose volgde op dinsdag 11 april met het bezoek aan de buren in Sottegem. Bij winst waren de U16 van Olsa Brakel kampioen! De start was dramatisch met een snelle achterstand van 2-0 tot gevolg, maar op wilskracht ‘vochten’ ze terug en werd het uiteindelijk 2-4. U16 Olsa Brakel kampioen!

Enkele dagen later vertrokken we dan naar Straatsburg om daar de Alsace-Cup te gaan spelen (14 tot 17 april), een tornooi voor U17 ploegen uit gans Europa (Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland). Als U16-ploeg een hele opgave, maar van stress was geen sprake door de titel enkele dagen voorheen.

De eerste wedstrijddag ging vlot met 2 overwinningen op rij en een felbevochten gelijkspel tegen een Waalse tegenstander. Hierdoor kwamen we in de Elite-Cup terecht en deden we mee voor de eerste plaatsen op het tornooi. Alles liep naar wens en we speelden de finale tegen het Nederlands Rhenen, een echte Belgi ë-Holland. De finale werd in een unieke sfeer gespeeld en resulteerde in 1-0 winst voor de U16 van Olsa Brakel.

Op deze manier veroverden zij als U16 tornooiwinst op een U17-tornooi. Knap!

3000533-95e54d26cee2d3889a31a82532811dc0

De namen van de spelers in alfabetische volgorde :

Bjarne Baele
Tibo Claus
Thomas De Smet*
Samuel De Vleeschauwer
Niels Enow
Angelo Faingnaert
Arnaud Gerardi
Ian Groenez
Francis Lwela*
Glenn Makoun*
Yoran Mathys
Flor Neufkens
Marco Salvatore
Mathieu Van Den Driessche
Bram Van Eerstvelde
Milan Van Mello
Gwaeron Verstichelen*
Pieter Waeytens
No ë Watt é
coach Kjell Vande Walle
begeleiders Marijke Rubbens en Luc Claus
spelers met een * waren afwezig.