Geen reden tot paniek in Oudenaarde

19260359_618286645036288_1204973695631180732_n

Oudenaarde, 29/06/2017 – Om 19u30 vanavond startte een grote veiligheidsoefening bij het chemisch bedrijf EOC op de Bruwaan. “Er is dus helemaal geen reden tot ongerustheid”, laat Stad Oudenaarde weten. (PDV)

De communicatiedienst van stad Oudenaarde verduidelijkt de situatie in een bericht op de sociale media:

“EOC produceert een ruime variëteit chemische producten voor diverse industrieën en wordt daarom gecatalogeerd als zogenaamd SEVESO-bedrijf. Bij een SEVESO-bedrijf worden gevaarlijke stoffen geproduceerd, gebruikt of opgeslagen.”

“Tijdens zo’n oefening op het terrein wordt een noodsituatie gesimuleerd. Zo kunnen de bestaande veiligheidsprocedures eens in realiteit worden toegepast, en nadien worden geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. Naast de stad en het bedrijf zelf, nemen ook de verschillende hulpdiensten deel aan de oefening.”

(Pieter De Valkenaere)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X