Sint-Barbaracollege Zottegem leert leerlingen fietsen

Fietsproef_sbc_(43)

Zottegem, 29/06/2017 – Na een intense voorbereidingen legden de leerlingen van het Sint-Barabaracollege in Zottegem woensdag een fietsproef af in het stadscentrum. Een echt test dus en zulks doet wonderen. (PDV)

Tijdens de proef werd gepeild naar theoretische kennis en uiteraard ook naar technische vaardigheden. Zo dienden oversteken en afslaan op de reglementair correcte manier uitgevoerd te worden.

“Meestal krijgen de kinderen in deze periode een nieuwe fiets”, licht directeur Marc De Groote toe. “Omdat wij als school de fiets als een grote stap naar zelfstandigheid zien, willen we de kinderen op een veilige manier in het verkeer loodsen. Dit deden we niet alleen want ouders, leerkrachten, politie en stadsbestuur droegen ook een steentje bij!”

(Pieter De Valkenaere)