VIP-namiddag bij politie Geraardsbergen/Lierde voor BSBO De Drempel!

Groepsfoto MEGA_BSBO De Drempel.JPG

Geraardsbergen/Lierde, 29/06/2017 – 15 leerlingen van de basisschool voor buitengewoon onderwijs De Drempel uit Overboelare werden maandag in de watten gelegd door de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Hun prachtig knutselwerk, een politiecombi uit piepschuim, werd geselecteerd als winnaar in het kader van het MEGA-project (Mijn Eigen Goed Antwoord).

Samen met de MEGA-fuif is de VIP-namiddag een afsluiter van het MEGA-lessenpakket dat alle leerlingen uit het 6 de leerjaar in Geraardsbergen en Lierde krijgen. De lokale politie Geraardsbergen/Lierde is reeds jaren partner van dit succesvol project. Een project dat is gericht op preventie inzake middelengebruik en erin bestaat jongeren te stimuleren in het maken van ‘gezonde’ keuzes.

“E én van de opdrachten uit de lessenreeks is het maken van een eigen knutselwerk rond het thema ‘drugs’ in de brede zin van het woord. Heel wat leerlingen laten hun creativiteit de vrije loop en de binnengestuurde werkjes zijn vaak échte pareltjes waarin heel wat werkuren zijn gekropen” zegt Joke de Groote, consulente op de afdeling Kwaliteit&Beheer bij de politie   én lid van het MEGA-team.

Mega knutselwerk

Dit jaar kwam BSBO de Drempel als winnaar uit de bus. Hoofdprijs? Een 2 uur durende interactieve rondleiding door de 2 MEGA-inspecteurs Mario Broekaert en Kevin Joris met op het programma een rondleiding doorheen het politiegebouw (vingerafdrukken, cellen, videoverhoor), het vangen van een boef met combi én sirene en een foto op een échte politiemotor.

Korpschef Jurgen De Landsheer besluit: “Als politie realiseren wij ons dat de jeugd een belangrijke doelgroep is bij de preventieve aanpak van drugproblematiek. Het merendeel van hen maakt volgend schooljaar de overstap naar het middelbaar onderwijs en vaak staan zij nog open voor het aanleren van goede attitudes. Wij zijn blij dat we hen met deze rondleiding een mooie afsluiter van dit MEGA-project en uiteraard ook van het schooljaar kunnen geven, laat de vakantie nu maar komen!”.