Siebe Deweirdt sprint naar zege in Merelbeke

sized_1-RUDY0960

Merelbeke, 01/07/2017 – Vrijdagavond, om 19 uur organiseerde het Koninklijke Feest- en Sportcomit é Kwenenbos een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. Met 54 verschenen ze aan de start, voor een afstand van 66 kilometer goed voor 11 ronden van 6 kilometer. (RS)

Na de eerste ronde kregen we een langgerekt peloton onder leiding van Maxim Nonneman ( WOOP ). Geen enkele renner kon of durfde niet aan te vallen. Na 48 kilometer wedstrijd was er nog geen enkele aanval.

Na kilometer 54 was er eindelijk reactie uit het peloton van 4 renners:  Siebe Deweirdt, Gil Gelders, Calvin Verbeeck en Josse Van Ransbeeck namen 10 seconden op het peloton.

de vier leiders

De vier konden stand houden tegen een jagend peloton en gingen samen de laatste ronde in. Er volgde een sprint met vier, waar Siebe Deweirdt het haalde voor Gil Gelders, Calvin Verbeeck en Josse Van Ransbeeck.

sized_1-RUDY0960

Voor Siebe is het zijn tweede seizoenszege, Siebe is weer sterk op dreef na zijn klierkoorts. Noah Vandenbranden was de snelste van het peloton.

(Schietecatte Rudy)